100 000 JAV dolerių prizinis fondas pilotams jau išdalintas

Jungtiniai Arabų Emyratuose, Al Aine, sausio 24-27 dienomis vykusio aviacijos šou metu parodomuosius skrydžius demonstravo per 100 orlaivių, Jurgio Kairio sukurtose varžybose akrobatinio skraidymo meistrai kovojo ne tik dėl pergalės, bet ir dėl įspūdingų piniginių prizų, o pats Jurgis Kairys ruošėsi Gineso rekordui.

"Varžybos buvo – jėga", – taip Al Aino akrobatinio skraidymo čempionatą iš karto jam pasibaigus komentavo Jurgis Kairys. Jis nuoširdžiai džiaugėsi, kad naujasis varžybų modelis pasiteisino ir kad visi liko patenkinti.

Kairio sukurtas varžybas pripažino ir akrobatinio skraidymo profesionalai. Tarptautinės aeronautikos federacijos (FAI) Akrobatinio skraidymo komisija CIVA patvirtino lietuvio lakūno parengtas taisykles ("JK Aerobatic Formula"), o tai suteikė varžyboms naują statusą ir pakylėjo jas į oficialų tarptautinį lygmenį.

Jurgiui pavyko akrobatinius skrydžius paversti įspūdingu reginiu žiūrovams, patraukliu įvykiu žiniasklaidai ir naudingu renginiu organizatoriams. Varžybų metu vyksta įtempta kova, kurioje pilotai demonstruoja savo gebėjimus ir lėktuvo galimybes laikydamiesi griežtų laiko ribojimų. Leistina paklaida – tik viena sekundė! Kiekvienas pasirodymas prasideda ir baigiasi skrydžiu pro vartus, fiksuojančius laiką. Už klaidas atliekant figūras ir už viršytą laiką skiriamos baudos sekundės. Negana to, dalyvių ir žiūrovų aistras kaitina 100 000 JAV dolerių prizinis fondas.

Šiemet Al Aino akrobatinio skraidymo čempionate dalyvavo 8 šalių pilotai. Po įtemptos kovos pergalę šventė ispanas Ramonas Alonso, jam atiteko ir 50000 JAV dolerių prizas. Šis lakūnas gerai žinomas akrobatinių skrydžių arenoje, 2007 m. jis pelnė FAI akrobatinio skraidymo čempionatų absoliutaus laimėtojo titulą.

Antrą vietą užėmė Svetlana Kapanina (Rusija), prėjusių metų Al Aino varžybų nugalėtoja. Lyderiavusi pirmuose pasirodymuose, tik per lemtingą klaidą (vietoje keturių sukimų atliko penkis) ji užleido garbingiausią prizinę vietą Ramonui. Svetlanai buvo įteiktas 30000 JAV dolerių prizas.

Trečios vietos ir 20000 JAV dolerių prizo laimėtoja – vėl moteris, perspektyvi prancūzė lakūnė Kathel Boulanger, nugalėjusi 5 lakūnus vyrus.

Kiti dalyviai: Zoltan Veres (Vengrija) – 4 vieta, Mark Jefferies (Didžioji Britanija) – 5 vieta, Yoshi Muroya (Japonija) – 6 vieta, Micheal M. Racy (JAV) – 7 vieta, Francesko Fornabaio (Italija) – 8 vieta.

Jurgis Kairys visas jėgas ir laiką skyrė organizacinei veiklai, jis nedalyvavo čempionate ir skraidė tik parodomuosius skrydžius, o kartu – ruošėsi Gineso rekordui. Al Aine buvo atlikti ir nufilmuoti jo bandomieji skrydžiai. Tikslas – skrendant lėktuvu vertikaliai žemyn per trumpiausią laiką atlikti kuo daugiau sukinių. Jurgio teigimu, sukinių turėjo būti apie 35, bet tik stebėtojų pagal visas taisykles užfiksuotas skaičius gali tapti oficialiu rekordu, šio momento dar reikės šiek tiek palūkėti.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21828604sec.