Lietuva pristatoma parodoje „Destinations 2008: The Holiday and Travel Show"

Sausio 31 d., Londone prasideda didžiausia Jungtinėje Karalystėje turizmo paroda „Destinations 2008: The Holiday and Travel Show“. Lietuvą šiame renginyje pristatys Lietuvos turizmo informacijos centras (TIC) Londone. Keturias dienas truksiantis renginys skirtas publikai. Organizatoriai planuoja, kad šiemet jau keturioliktus metus rengiamą parodą aplankys apie 40 000 lankytojų.

„Daugiausia dėmesio skirsime Lietuvos pajūriui, spa kurortams, taip pat kultūriniam turizmui. Būtent tai šiuo metu labiausiai domina britus, kurie į parodą ateina ieškodami idėjų ateinančios vasaros atostogoms“, - sako TIC Londone direktorė Indrė Trakimaitė. Lietuvos stendo partneriais parodoje bus Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos bei Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centrai. Lietuvos stende parodos lankytojams bus siūlomi lankstukai apie Lietuvą, įvairūs suvenyrai, bus vaišinama lietuviškais saldumynais, gėrimais.

Pasak I.Trakimaitės, ypač džiugi žinia yra ta, jog nuo gegužės mėnesio iš Londono startuos naujas skrydis Londonas – Palanga, tai bus ypač akcentuojama pristatant Lietuvos pajūrį parodoje šį savaitgalį, nes pagaliau britai, norintys jį aplankyti, galės ten nuskristi tiesioginiu skrydžiu. Ši naujiena, pasak jos, ypač sudomino šios šalies kelionių organizatorius. „Daugelis kelionių operatorių, agentų apie Lietuvą turi išties labai mažai informacijos ir ji jiems atrodo vis dar sunkiai pasiekiama šalis, todėl norėdami paskatinti atkreipti dėmesį į Lietuvą, kaip ypač patrauklią ir lengvai pasiekiamą kelionių kryptį, bei paskatinti rengti bei parduoti keliones į mūsų šalį, balandžio mėnesį kartu su Didžiosios Britanijos Kelionių agentų asociacijos mėnesiniu žurnalu „Abta Magazine“ išleisime priedą, pristatantį Lietuvą. 12 puslapių priedas bus skirtas Jungtinės Karalystės turizmo sektoriui ir bus platinamas kartu su žurnalu“, - sako Indrė Trakimaitė. „Abta Magazine“ mėnesio auditorija - 35 000 turizmo srities profesionalų. Šią savaitę Vilniuje lankosi vienas iš žurnalo žurnalistų Glen Mutel, kuris renka medžiagą priedui. Vakar žurnalistas buvo susitikęs su Valstybinio turizmo departamento darbuotojais bei „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ atstovais.

Statistikos departamento duomenimis, 2007 m. sausio-rugsėjo mėnesiais Lietuvos apgyvendinimo įstaigose buvo apsistoję beveik 30 tūkst. turistų iš Didžiosios Britanijos.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18761516sec.