Ukrainoje prasideda „Lietuvos dienos 2008”

2008–ieji – ypatingi dviejų šalių, Ukrainos ir Lietuvos, draugystės metai. Kiekvienas ukrainietis ir Ukrainos svečias visus šiuos metus turės puikią progą artimiau pažinti Lietuvos meno, kultūros, istorijos ir ekonomikos gyvenimą.

Lietuvos Respublikos ambasada Ukrainoje, Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija pristato didžiulio masto, metų trukmės įvykį „Lietuvos dienos Ukrainoje 2008”. Solidaus metų projekto pristatymas Ukrainoje prasideda jau vasario 14 d.

“Lietuvos dienas Ukrainoje 2008” atidarys keturi ministrai. Tai – Lietuvos ir Ukrainos Kultūros ministrai Jonas Jučas ir Vasil Volodimirovic Vovkun, Lietuvos užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas ir, tikimasi, Ukrainos užsienio reikalų ministras Volodimiras Ogryska, taip pat Lietuvos Respublikos Nepaprastasis ir Įgaliotas ambasadorius Ukrainoje Algirdas Kumža.

Iškilmingas “Lietuvos dienų Ukrainoje 2008” atidarymas vyks Kijevo nacionalinėje filharmonijoje. Čia greta žymių visuomenės veikėjų, teatro, kino, muzikos ir meno pasaulio žmonių bei diplomatinio korpuso atstovų Lietuvos kultūrą, istoriją ir ekonomiką reprezentuosiančius metus atvers garsūs, tarptautinį pripažinimą pelnę Lietuvos muzikantai. Tai džiazo saksofonininkas, perfomansų kūrėjas Vladimiras Čekasinas ir klasikos pianistas, profesorius Petras Geniušas. Jų parengta originali klasikinės fortepijoninės muzikos ir ekspresyvių džiazo improvizacijų programą “Įsiveržimas į klasiką” Ukrainoje skambės pirmą kartą.

“Lietuvos dienos Ukrainoje 2008” truks ištisus metus ir vyks daugelyje Ukrainos miestų: Kijeve, Lvove, Krymo Autonominėje Respublikoje, Charkove, Odesoje ir kitur kviesime žmones susipažinti su Lietuvos istorija, šiandienos gyvenimo realijomis, menu. Kiekvienas ukrainietis galės aplankyti gausybę lietuviško meno parodų, šiuolaikinės lietuvių literatūros pristatymų, koncertų, kino ir garsių, įvertintų pasauliniais apdovanojimais teatro projektų. Mokslininkai ir teoretikai bus kviečiami į įdomias, progresyvias diskusijas bei konferencijas.

Taip pat tikimasi, kad daug dėmesio sulauks ir į Ukrainą importuojamų lietuviškų produktų pristatymo programa – joje bus daug galimybių susipažinti su geriausiais Lietuvos maisto pramonės tradicijas pristatančiais gaminiais.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18966198sec.