Lietuva ir Ukraina pratęsė kultūrinio bendradarbiavimo sutartį

Vasario 14 d. Kijevo filharmonijoje buvo iškilmingai atidarytos Lietuvos kultūros Ukrainoje dienos. Ištisus metus Kijevo, Simferopolio, Lvovo, Charkovo, Kamenec Podolsko ir kitų miestų gyventojai bei svečiai bus kviečiami į kino, teatro, parodų ir koncertų sales, į literatūrinius salonus, kūrybines laboratorijas, įvairius viešuosius renginius ir į abiems šalims naudingas ir progresyvias diskusijas bei konferencijas, galės paragauti lietuviško maisto, susipažinti su Lietuvos ekonominės raidos tendencijomis.
Prieš pradedant Atidarymo iškilmes, Lietuvos Respublikos kultūros ministras Jonas Jučas ir Ukrainos Respublikos kultūros ir turizmo ministras Vasyl Vovkun patvirtino tarpžinybinę Lietuvos ir Ukrainos kultūrinio bendradarbiavimo programą 2008 – 2011 metams, kuri yra jau užmegzto ryšio tarp šių valstybių tęsinys. Vykstant kultūriniam dialogui Lietuva-Ukraina, mūsų menininkai dalyvaus garsiausiuose Ukrainos festivaliuose, o mūsų publika turės galimybę artimiau susipažinti su ukrainiečių menu.
Lietuvos kultūros ministras Jonas Jučas tarė sveikinimo žodį ukrainiečių kalba, pabrėždamas, jog „Prisilietimas prie kitos šalies meno leidžia pažvelgti į tautos sielą“. Lietuvių tautos siela Atidarymo iškilmėse atsiskleidė kaip maištaujanti, drąsi, tyrinėjanti ir prieštaringa. Vladimiras Čekasinas ir Petras Geniušas atliko programą „Įsiveržimas į klasiką“, dekoruodami akademinės muzikos kūrinius veržliais improvizacijų audiniais, balansuodami tarp destrukcijos ir tobulos susikalbėjimo darnos.
Ukrainiečiai priėmė svečius iš Lietuvos slaviškai svetingai, rodydami didelį susidomėjimą ir norą bendrauti, pažinti, patirti mūsų meną, o tokių galimybių šiais metais turės kaip niekuomet daug.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22962523sec.