Egipte vyks burlenčių "Lengvo stiliaus savaitė

Kovo 3 - 9 dienomis El Ture, Sinajaus pusiasalyje, Egipte vyks tarptautinės burlenčių superkroso, laisvojo stiliaus, slalomo ir bangų rungties varžybos. Raudonojoje jūroje savo jėgas išbandys apie 50 burlentininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos, Slovėnijos, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos. Varžybas organizuoja burlenčių klubas "Vėjas galvoje" ir burlenčių ir jėgos aitvarų stotis "Da4a" .


Burlenčių superkroso rungtis yra slalomo lenktynių ir laisvojo stiliaus junginys. Ji buvo sukurta 2003 metais Kanarų salose, o nuo 2004 metų superkroso varžybas rengia "Vėjas galvoje". Lenktynininkai įveikdami trąsą turi apiplaukti ir peršokti pripučiamas kliūtis, atlikti laisvojo stiliaus triukus. Laimi greičiausiai lenktynių trąsą įveikęs burlentininkas. Maksimalaus greičio, aukštų šuolių ir neįtikėtinų manevrų deriniai suteikia dalyviams ir žiūrovams ekstremalią pramogą.


Bangų rungčiai pasirinktas visiškai laukinis pliažas, esantis už dviejų kilometrų nuo "Moses Bay" viešbučio. Čia burlentininkai demonstruos čiuožimo nuo bangos techniką, šuolius ir posūkius. Teisėjai vertins atlikimo techniką ir bendrą įspūdį.


Nebus pamiršti ir nesiekiantys rezultatų lenktynių trasose. Vyks pradedančiųjų burlentininkų varžybos, buriavimo mokykla ir tobulėjimo kursai.


El Turas varžyboms buvo pasirinktas neatsitiktinai. Giliame dykumos užkampyje nuo turistų paslėptas miestelis yra įsikūręs šalia didelės įlankos. Išilgai Sueco įlankos pučiantys terminiai vėjai ir šalia miesto esantys kalnai "suspaudžia" oro srautą bei sukuria idealias sąlygas įvairių burlenčių rungčių varžyboms. Burlenčių varžybos čia vyks jau ketvirtą kartą. Pernai Lietuvos burlentininkai nugalėjo bangų raižymo ir slalomo rungtyse.


"Lengvo stiliaus savaitė" yra vienas iš pasiruošimo 2008 metų Europoje vyksiančioms varžyboms etapų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18003821sec.