Parodoje "TransBaltica" – transporto ir logistikos naujienos

Š. m. balandžio 9-11 d. Lietuvos parodų centre LITEXPO vyks didžiausia Baltijos šalyse tarptautinė transporto bei logistikos paroda ir konferencija "TransBaltica 2008", kurioje bus pristatytos įdomiausios ir aktualiausios šios srities naujovės.

Pasak Lietuvos parodų centro LITEXPO direktoriaus Aloyzo Tarvydo, kas antri metai rengiama paroda "TransBaltica" suburia ne tik mūsų šalies, bet nemažai ir Rytų bei Vakarų Europos transporto bei logistikos rinkos dalyvių, besidominčių Lietuvos tranzitiniu potencialu. Šiemet parodoje dalyvaus 90 kompanijų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, Austrijos, Čekijos, Rusijos, Ukrainos, Belgijos, Prancūzijos.

"Neabejoju, kad ši specialistų puikiai vertinama paroda kompanijoms suteiks visas galimybes informuoti apie savo produktus ir teikiamas paslaugas, užmegzti naujų verslo ryšių, susitikti su kolegomis iš kitų šalių ir pasidalinti patirtimi, palyginti savo verslą su konkurentų. Juk specializuotos parodos yra tarsi veidrodis, atspindintis pristatomos šakos tendencijas ir nurodantis perspektyvas", – sako LITEXPO vadovas.

"TransBaltica" apima tris pagrindines temas: transporto paslaugas (keleivių ir krovinių vežimas, krovos darbai, sandėliavimas, ekspedijavimas, logistika, finansavimas, lizingas, draudimas), transporto priemones (autokelių ir miesto transporto, geležinkelių, vandens, oro ir kt.), transporto infrastruktūrą (projektavimas, statyba, priežiūra ir remontas, įrengimai, medžiagos ir kt.).

Šiemet dalyviai užsisakė žymiai didesnius stendus, todėl gerokai ūgtelėjo parodos plotas. Lyginant su 2006-aisiais, jos plotas išaugo net 5 tūkst. kv.m. – nuo 14,5 tūkst. kv.m. iki 19,5 tūkst. kv.m. Tokios tendencijos rodo, kad kompanijos turi daugybę naujienų, kartu tai rodo mūsų šalies transporto ir logistikos rinkos plėtrą bei aktyvumą.

Dalyvių ekspozicijos išsidėstys LITEXPO 1-oje, 2-oje, 3-oje ir 5-oje salėse bei lauko aikštelėse. Parodoje bus plačiai pristatytos Lietuvos transporto sistemos galimybės bei paslaugos – nuo muitinės iki uosto, geležinkelio, kelių transporto paslaugų, nuo krovinių gabenimo iki sandėliavimo ir krovos darbų. Tradiciškai parodoje dalyvaus strateginės Lietuvos transporto įmonės ir jų partneriai – Lietuvos muitinė, AB "Lietuvos geležinkeliai", VĮ "Lietuvos automobilių kelių direkcija", VĮ "Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija".

Šiemet parodoje vėl bus eksponuojama daugybė vilkikų ir puspriekabių, kurių gausus dalyvavimas parodoje atspindi nuolat augančią vežėjų rinką. Bus pristatyti ir tituluoti MAN sunkvežimiai, laimėję Europos ir Lietuvos metų sunkevežimio vardus. Net trečdalis dalyvių pristatys logistikos paslaugas ir sprendimus. Pirmą kartą parodoje bus akcentuojama transporto saugos, ekologijos tema, bus pristatyti ekologiški kuro papildai.

Kaip visuomet, kartu su paroda "TransBaltica 2008" vyks ir konferencija, kurioje numatoma pristatyti ES paramos transporto sektoriui įsisavinimo efektyvumą, tendencijas, perspektyvas, transporto sektoriaus modernizavimo svarbą ir perspektyvas, transporto srities mokslinį potencialą, tyrimus ir praktinį jų pritaikymą..

Kaip ir ankstesnėse "TransBaltica" parodose, tikimasi sulaukti 17-18 tūkst. specialistų iš daugelio pasaulio šalių. Į "TransBaltica" taip pat kviečiami visi, kurie dirba arba norėtų susieti savo ateitį su transporto verslu.

"TransBaltica": faktai ir statistika

Tarptautinės transporto ir logistikos parodos "TransBaltica" Lietuvos parodų centre LITEXPO pradėtos rengti 1995 m. Kas antri metai vykstanti paroda šiemet rengiama 7-ąjį kartą.

Parodos organizatoriai: LITEXPO ir Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija.

Konferencijos organizatoriai: LR susisiekimo ministerija, Vilniaus Gedimino technikos universitetas ir LITEXPO

Oficialus parodos atidarymas: balandžio 9 d. 11 val. LITEXPO konferencijų salėje 5.1 (5 paviljonas).

Parodos darbo laikas: balandžio 9-10 d. – 10-18 val., balandžio 11 d. – 10-16 val.

Bilietai: 10 Lt ir 5 Lt (moksleiviams, studentams, pensininkams).

PARODOS DALYVIAI

Parodoje dalyvauja 90 kompanijų iš 10 pasaulio šalių: Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, Austrijos, Čekijos, Belgijos, Prancūzijos, Rusijos, Ukrainos.

Apie 80 proc. kompanijų – nuolatinės šios parodos dalyvės.

PARODOS PLOTAS

Visas parodos plotas – 19.500 kv.m.

Parodos plotas suskirstytas:

• 1-oji salė ir 2-oji salė – logistikos centrai, plovyklos, eksploatacinės medžiagos.

• 3-oji salė – vilkikai, miesto transportas (autobusai), priekabos, puspriekabės.

• 5-oji salė – vilkikai, priekabos, puspriekabės, kuro papildai (ad-blue), lizingo bendrovės.

• Lauko aikštelės – vilkikai, specialusis transportas, miško technika, savivarčiai, priekabos, puspriekabės.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14525414sec.