Gruzija laukia tiesioginių „flyLAL – Lithuanian Airlines“ skrydžių iš Vilniaus į Tbilisį

Gruzijos sostinėje Tbilisyje kovo 27 d. surengtoje spaudos konferencijoje „flyLAL - Lithuanian Airlines“ generalinis direktorius Tadas Pukšta paskelbė žinią apie prasidėsiančius tiesioginius aviakompanijos reisus Vilnius – Tbilisis – Vilnius. Pirmasis „flyLAL – Lithuanian Airlines“ skrydis iš Vilniaus į Tbilisį numatytas gegužės 5 d., reisai į Gruziją bus vykdomi du kartus per savaitę.

Tadas Pukšta Gruzijos žurnalistams pristatė aviakompanijos siekius ne tik nutiesti oro tiltą tarp draugiškų šalių, bet ir atverti galimybes iš Gruzijos per Vilnių nuskristi į kitas Europos šalis. Jis taip pat akcentavo „flyLAL – Lithuanian Airlines“ privalumus – nuolat didinamą lėktuvų parką, greitą ir kokybišką aviakompanijos lėktuvų techninę priežiūrą, palankias skrydžių kainas, dėmesį klientams, punktualumą ir kt.

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavo Lietuvos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Gruzijoje gerb. Ričardas Degutis. Jis šiltai pasveikino „flyLAL – Lithuanian Airlines“ sprendimą pradėti skrydžius į Tbilisį, pasidžiaugė nauju reisu kaip dažnas oro linijų klientas, ir akcentavo, kad skrydžiai Vilnius – Tbilisis – Vilnius atveria naujas bendradarbiavimo tarp šalių perspektyvas. Ambasadorius pažymėjo, kad naujasis reisas svarbus ne tik todėl, kad žmonės galės lengviau keliauti, bet ir todėl, kad prisidės kuriant ir įgyvendinant kitus projektus – turizmo, verslo, kultūrinio bendradarbiavimo.

„flyLAL – Lithuanian Airlines“ sprendimą pradėti tiesioginius skrydžius į Tbilisį pasveikino ir Gruzijos nacionalinės investicijų agentūros „Invest in Georgia“ direktorė Tamuna Liluasvili. Ji pasidžiaugė naujomis Lietuvos ir Gruzijos bendradarbiavimo galimybėmis ir palinkėjo visiems kuo dažniau skristi su „flyLAL – Lithuanian Airlines“.

Renginys sulaukė didelio Gruzijos žiniasklaidos dėmesio. Interviu su Tadu Pukšta ir spaudos konferencijos reportažus po keletą kartų transliavo keturios pagrindinės Gruzijos televizijos, informaciją rinko ir ruošė daugiau nei 20 spaudos žurnalistų. Jie klausinėjo apie tolesnę „flyLAL – Lithuanian Airlines“ skrydžių plėtrą, domėjosi skrydžių kainomis, jungiamaisiais reisais, kultūrinėmis Lietuvos įžymybėmis, renginiais Vilniuje 2009-aisiais, kai Lietuvos sostinė taps ir Europos kultūros sostine ir kt.

Drauge su „flyLAL – Lithuanian Airlines“ delegacija (Tadas Pukšta, Vladimiras Bazarovas, Gintarė Rimkuvienė) į susitikimą Gruzijoje vyko Lietuvos civilinės aviacijos administracijos Oro transporto skyriaus vedėja Virginija Žegunytė ir Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos vyr. specialiste (užsienio ryšiams) Lidija Bajarūnienė. Valstybės institucijų atstovės su renginio svečiais aptarė klausimus pagal savo kompetenciją ir žymiai praplėtė informacijos apie Lietuvą sklaidą.

Kelionė į Gruziją buvo svarbi sprendžiant ir kitus darbinius klausimus. „flyLAL – Lithuanian Airlines“ generalinis direktorius pasirašė bendradarbiavimo sutartį su generaliniu bilietų pardavimo agentu Gruzijoje, aptarė antžeminio aptarnavimo Tbilisio oro uoste galimybes, susitiko su Gruzijos transporto ministerijos pareigūnais. „Kelionė buvo labai naudinga, mes pasiekėme daugiau nei planavome“, – nuveiktus darbus apibendrino Tadas Pukšta.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08872104sec.