Lietuviai tikisi nugalėti prestižinėje jūros gėrybių parodoje

 „Vičiūnų grupė“, viena iš stambiausių Europos jūros produktų gamintojų, Europoje užimanti lyderio pozicijas pagal surimio produktų pardavimus. Keturi „Viči“ prekiniu ženklu pažymėti produktai pateko į finalinį “Prix d’Elite” etapą parodoje ESE. Tai šeštasis kartas, kai „Vičiūnų grupės“ gaminami produktai patenka į finalą.
Šioje parodoje susirenka viso pasaulio žuvies gamintojai ir pardavėjai – virš 1600 dalyvių iš 87 šalių. Atidarymo dieną, nuo 18 val. pradedami skelbti konkurso Prix d’Elite nugalėtojai. Konkursui Prix d’Elite nominuojami geriausi produktai iš jūros gėrybių per metus sukurti lyderiaujančių kompanijų. Keturiasdešimt iš viso pasaulio nominuotų produktų visos parodos metu bus demonstruojami konkurso stenduose.

Vičiūnų grupė“ siekia būti pirma vystant jūros gėrybių vartojimo tradicijas Europoje. Užimamos pozicijos įpareigoja ne tik tenkinti esamą paklausą, bet ir formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius. Turime kurti naujas jūrų gėrybių vartojimo tradicijas, leisiančias gaminti įvairesnius produktus ir leisiančias atverti naujas rinkas“, - teigia bendrovės „Vičiūnai Europe“ direktorius Dirk Belmans. „Tai nėra pirmas Vičiūnų grupės gaminių įvertinimas tarptautinėse parodose, tačiau mums malonu, kad mūsų siekis eiti vienu žingsniu priekyje, diegti naujoves ir kurti progresyvius projektus yra įvertintas. Todėl tikimės, kad Lietuvos įmonė nugalės ir šioje parodoje“.
Visi finalo dalyviai įvertinti išskirtinės komisijos, sudarytos iš jūros gėrybių ekspertų, gamintojų ir pardavėjų. Didieji prizai teikiami už geriausią viešojo maitinimo produktą ir už geriausią pardavimui skirtą produktą. Specialiuosius prizus atsiima produktai, kurie pripažįstami maistingiausiais ir sveikiausiais, originaliausiais, patogiausiais, geriausia prekių grupė ir pakuotė.
Daugiau apie „Prix d‘Elite“ nominuotus produktus:
Pergalę prestižiniame konkurse Lietuvos gamintojams gali atnešti nominuotieji produktai:
1. Surimi Imperial. MSC ženklu pažymėtas gaminys. Šis sertifikatas suteikiamas žuvies produktams, sugaunamoms gerai tvarkomuose žūklės rajonuose ir užtikrina, kad šio produkto gamyba nepadidino aplinkai iškylančios grėsmės – žvejybos išteklių pereikvojimo. Garantuoja efektyvų žvejybos išteklių valdymą, vysto saugią laivybą siekiant išvengti žvejybos apimčių viršijimo ir išsaugoti natūralią žuvies ekosistemą, rūšių įvairovę.
Surimi Imperial sudėtyje yra 54 procentai iš rudagalvės menkės pagaminto surimio, daug baltymų ir mažiau nei 1 procentas riebalų. Tai sveikas jūros produktas. Vienas surimio batonėlis sveria 90 gr., jis yra unikalios struktūros ir itin gero skonio. Pakuotė sukurta taip, kad būtų patogu šį produktą vartoti kaip užkandį. Juo gali būti prekiaujama ne tik prekybos centruose, bet ir sporto klubuose, degalinėse, įvairių renginių metu.
2. Žuvies pyragėliai su imbierais. Pagaminti iš lašišos, baltosios žuvies, surimio, ryžių ir pagardinti imbieru. Tai Japoniškas lengvai ir paprastai paruošiamas užkandis. Pyragėliai yra pilnai paruošti valgymui, juos galima šildyti orkaitėje ar mikro bangų krosnelėjė ar valgyti šaltus. Sudėtyje nėra konservantų.
3. Žuvies pyragėliai su jūros kopūstais. Pagaminti iš lašišos, baltosios žuvies, surimio (bendrai apie 51 procentą), ryžių ir pagardinti jūrų kopūstais, labai sveiku, daug jodo turinčiu jūros produktu. Pyragėliai yra pilnai paruošti valgymui, juos galima šildyti orkaitėje ar mikro bangų krosnelėjė ar valgyti šaltus. Sudėtyje nėra konservantų.
4. Sojų varškės Tofu pyragėliai – tai sveikas produktas iš surimio ir sojos. Ypatingai rekomenduojamas žmonėms turintiems sveikatos sutrikimų (širdies ar antsvorio problemų). Taip pat šį produktą labai bertinti turėtų žmonės sergantys cukriniu diabetu. Pyragėliai yra pilnai paruošti valgymui, juos galima šildyti orkaitėje ar mikro bangų krosnelėjė ar valgyti šaltus. Sudėtyje nėra konservantų. Puikiai tinka kaip desertas.
Daugiau apie Vichiunai Europe
Pagrindinė Vichiunai Europe veikla – prekyba Vičiūnų grupei priklausančių įmonių gaminamais produktais Vakarų Europos šalių rinkose. Didžiausią pardavimų dalį sudaro surimi produktai, kiek mažiau – silkių produktai (rūkyta, marinuota), paniruoti žuvies produktai ir blyneliai. Per 2007 metus, į Vakarų Europą parduota 16 tūkst. tonų surimi produkcijos, kas sudarė 92 proc. visų Lietuvoje UAB „Plungės kooperatinė prekyba“ pagamintų surimi produktų. Prancūzijoje, garsėjančioje itin paplitusiomis surimio produktų vartojimo tradicijomis, parduodama daugiau nei 30 procentų visos į Vakarų Europą eksportuojamos produkcijos. Vichiunai Europe būstinė yra Brugge mieste, Belgijoje. Šiuo metų kompanijoje dirba 17 žmonių. Kompanija yra didžiausias surimi produktų distributorius Vakarų Europoje. Bendrovės pardavimai skirtingose šalyse siekia nuo 15 iki 70 proc. visos surimi produktų rinkos dalies skirtingose šalyse. Vichiunai Europe taip pat yra greičiausiai auganti jūros produktų prekybos kompanija Belgijoje per paskutinius kelerius metus ir šiuo metu patenka į didžiausių kompanijų, vystančių prekybą jūros produktais, dešimtuką.
Lyderio pozicija ir glaudus bendradarbiavimas su tiekėjais ir vartotojais Europoje įgalina bendrovę ne tik kurti naujus produktus ir rasti gurmaniškų jūros produktų nišas, bet ir skatinti sveikos gyvensenos formavimąsi, bei didesnį žuvies bei jūros gėrybių vartojimą kasdieninėje mityboje.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.145468sec.