SAS grupės pajamos pirmąjį šių metų ketvirtį išaugo 6%

Skandinavijos avialinijų grupė SAS pirmąjį 2008 metų ketvirtį gavo 12,8 mlrd. Švedijos kronų (4,7 mlrd. litų) pajamų, t.y. 6,3 proc. daugiau nei 2007 metų sausio – kovo mėnesiais. Per tris pirmuosius šių metų mėnesius SAS grupei priklausančios avialinijos skraidino 7,3 mln. keleivių. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, jų skaičius išaugo beveik 3 proc.
„Nors mūsų pajamos ir keleivių srautai šių metų pirmą ketvirtį ir toliau augo, bendra ekonomikos situacija oro kelionių verslui šį laikotarpį nebuvo palanki. Spartus degalų kainų augimas, auganti konkurencija turėjo įtakos šios rinkos nuosmukiui. Tai yra bendra tendencija visame pasaulyje, kai avialinijos patiria nuostolius ar bankrutuoja,“ – teigė SAS grupės prezidentas Mats Jansson.
Pasak jo, dėl minėtų priežasčių krito ir SAS grupės pelno rezultatai. Per pirmąjį šių metų ketvirtį patirti nuostoliai sudarė 973 mln. Švedijos kronų (359 mln. litų). Neigiamiems avialinijų grupės rezultatams įtakos taip pat turėjo ir augančios išlaidos, susijusios su orlaivių Dash 8-400 (Q400) gedimais. Tačiau SAS pasiekė susitarimą su šio tipo orlaivius gaminančia kompanija „Bombardier“ dėl kompensacijos, kuri per ateinantį ketvirtį padengs susidariusius nuostolius.
2008 m. vasario mėn. buvo suformuotas grupės veiklos planas „Profit 2008“, kuriuo siekiama efektyviai valdyti SAS verslo situaciją, susidariusią dėl pasaulinio ekonomikos nuosmukio, gerinti grupės pelningumo rezultatus. Siekiama, kad 2008 m. grupės pelnas siektų 1,1 mlrd. Švedijos kronų (410 mln. litų). Planuose numatyta peržiūrėti bilietų kainų sistemą, tobulinti skrydžių programas, 5 proc. sumažinti valdomą orlaivių parką bei atidėti anksčiau suplanuotas veiklas, tokias kaip tarpžemyninius skrydžius vykdysiančio orlaivio įsigijimą.
„Dabartinė situacija aviacijos rinkoje yra sudėtinga ir rimta, į kurią privaloma reaguoti. Nepaisant priimto plano ir jame numatytų veiklų, SAS ir toliau įgyvendins savo verslo strategiją S11, kuria siekiama koncentruotis ties aukštos kokybės paslaugomis Šiaurės Europos regiono gyventojams,“ – sakė SAS grupės prezidentas.
SAS – pirmoji užsienio aviakompanija, 1992 metais pradėjusi reguliarius skrydžius į Vilnių. Šiuo metu SAS vykdo reisus tarp Danijos sostinės Kopenhagos ir Palangos 13 kartų per savaitę – vasaros sezono metu SAS skrydžių skaičių didins iki 14.
Apie SAS grupę:
Suformuota 1927 metais, „Scandinavian Airlines System“ (SAS) yra viena seniausių ir didžiausių Europos civilinės aviacijos bendrovių. Kontrolinį SAS akcijų paketą – 51 proc. akcijų – valdo Švedijos (21,4 proc.), Danijos (14,3 proc.) ir Norvegijos (14,3 proc.) vyriausybės. SAS grupei priklauso dar trys aviacijos bendrovės: Suomijos „Blue1“, Ispanijos „Spanair“ ir Norvegijos „Wideroe“, o Latvijos „airBaltic“ ir Estijos „Estonian Air“ yra SAS strateginės partnerės.
SAS įmonių grupė yra viena iš tarptautinio aviacijos bendrovių susivienijimo „Star Alliance“ steigėjų. 1997 metais įkurtas aljansas šiuo metu jungia 19 įvairių šalių aviacijos įmonių, tarp kurių tokie aviacijos rinkos gigantai kaip Jungtinių Amerikos Valstijų „United Airlines“, Japonijos „All Nippon Airways“ ir Vokietijos „Lufhansa“.
SAS – pirmoji užsienio aviakompanija, 1992 metais pradėjusi reguliarius skrydžius į Vilnių. Šiuo metu SAS vykdo reisus tarp Danijos sostinės Kopenhagos ir Palangos 13 kartų per savaitę.
Daugiau informacijos – internete adresu www.flysas.lt

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69027209sec.