Sankt Peterburge-jaunimo projekto "Misija Sibiras" pristatymas

Lietuvos generaliniame konsulate Sankt Peterburge gegužės 19 dieną vyks Lietuvos jaunimo projekto „Misija Sibiras“ pristatymas. Pristatymą rengia generalinis konsulatas ir jaunimo projekto organizatoriai – Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT).

Pristatyme dalyvaus Sankt Peterburgo lietuviai, įvairių jaunimo organizacijų ir žiniasklaidos atstovai.

„Misija Sibiras“ – jau trečius metus organizuojama jaunimo ekspedicija į lietuvių tremties vietas, kurios tikslas ne tik tvarkyti apleistas tremtinių kapavietes ir susitikti su ten vis dar gyvenančiais tautiečiais, tačiau ir ieškoti naujų jaunimo patriotiškumo išraiškos formų.

Projekto „Misija Sibiras“, kurį rengia LiJOT, tikslai yra puoselėti istorinę atmintį ir jaunimo tautinį patriotiškumą, skatinti kartų dialogą ir tarpusavio supratimą, prisiminti ir pagerbti žuvusius ir nukentėjusius nuo Lietuvos gyventojų genocido – vieno tamsiausių XX a. istorijos puslapių.

2007 metais ekspedicijos dalyviai aplankė lietuvių trėmimo vietas Krasnojarsko srityje, Šalinskaja rajone, prie Manos upės. 2006 metais į įvairius Sibiro regionus – Irkutską, Krasnojarską, Komiją ir Tomską – vyko net trys ekspedicijos. Ekspedicijų metu tvarkytos apleistos lietuvių kapinės trėmimų vietose, susipažinta su buvusiomis lietuvių tremtinių gyvenimo sąlygomis.

Sankt Peterburge apie projektą „Misija Sibiras“ pasakos ir įspūdžiais apie 2006 ir 2007 metų ekspedicijas dalysis vienas iš projekto organizatorių, LiJOT projektų vadovas Arnas Marcinkus ir jo kolegos, specialiai atvykę iš Lietuvos. „Misija Sibiras“ pristatyme dalyvaus ir projekto dalyvius pasveikins generalinis konsulatas Eitvydas Bajarūnas.

Vakaro metu numatoma diskusija apie Stalino represijas, tremties atminimo išsaugojimą.

Pristatymo metu konsulate bus atidaryta projekto „Misija Sibiras“ dalyvių nuotraukų paroda ir parodytas 2007 metų ekspedicijos vaizdo filmas.

1992 metais įkurta LiJOT yra didžiausia nevyriausybinių jaunimo organizacijų sąjunga Lietuvoje, vienijanti 58 nacionalines jaunimo organizacijas ir regionines jaunimo organizacijų sąjungas.

Projekto „Misija Sibiras“ pristatymą Sankt Peterburge finansuoja Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85194302sec.