Lietuviai parsivežė aukso medalius už vyną

Alkoholinių gėrimų gamintoja UAB “ITAINA” iš Sankt Peterburge vykusios tarptautinės parodos “Drinks Sankt Peterburg 2008” parsivežė du aukso medalius - už putojantį vyną “Italiana” briutas ir “Italiana Rose”.
Tarptautinė paroda organizuojama Rusijos Mokslinių Tyrimų Instituto. Vyno vertintojai kviečiami atsižvelgiant į putojančio vyno gamybos patirties ir mokslinių laipsnių putojančio vyno gamybos srityje kriterijus.
Pripažinimą šioje parodoje pelnęs “Italiana Rose” - naujos rūšies UAB “ITAINA” pagamintas putojantis vynas. “Naujojo vyno laimėto aukso medalio reikšmė įmonei yra labai didelė, nes šis produktas yra visiškai naujas, ką tik „iškeptas“. Todėl šis įvertinimas suteikė dar daugiau pasitikėjimo juo, prieš pristatant jį Lietuvos vartotojams”, - sako UAB “ITAINA” direktorius Sigitas Zaikauskas.
Antras aukso medalis gautas už putojantį vyną “Italiana” briutą. UAB “ITAINA” direktoriaus teigimu, putojančio vyno bendruomenėje veikia nerašyta taisyklė, kad apie gamintojo kompetenciją ir profesionalumą galima spręsti pagal jo gaminamą briutą, nes tai sunkiausiai pagaminama putojančio vyno rūšis. „Todėl mūsų „Italiana“ briuto įvertinimas aukso medaliu dar kartą įrodo, kad per 5 metus įmonė yra įgijusi aukštą putojančių vynų gamybos kvalifikaciją”, - sako S. Zaikauskas.
S. Zaikausko teigimu, natūralios fermentacijos putojantis vynas šiuo metu ypač populiarėja Vakarų Europoje, todėl atsižvelgiant į tai, įmonė stengiasi plėsti savo asortimentą ir vartotojams pateikti įvairias putojančio vyno rūšis. Gamykla taip pat gamina brendį, vermutus, trauktines, starką.
UAB "ITAINA" - pirmoji privati alkoholinių gėrimų gamykla Lietuvoje, veikianti nuo 1995 metų. Šiuo metu joje dirba 52 darbuotojai. Pernai bendrovės “ITAINA” apyvarta siekė 27 mln. Lt, šiemet planuojama - 39 mln. Lt.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21312785sec.