Suomiams – pirmasis gidas po Lietuvą

Suomijos leidykla "Suomalainen Matkaopas"išleido kelionių vadovą „Lietuva“. Tai pirmasis tokio pobūdžio leidinys apie mūsų šalį suomių kalba. Leidinio parengiamiesiems darbams aktyviai talkino Lietuvos turizmo informacijos centras (TIC) Helsinkyje.

Gidas po Lietuvą – tai patogaus formato 256 psl. knyga, išsamiai pristatanti visus Lietuvos regionus, lankytinas vietas, Lietuvos istoriją. Knygoje yra 27 žemėlapiai, pateikiama informacijos apie Lietuvos viešbučius ir kaimo sodybas, pristatytos mūsų šalies nacionalinės virtuves tradicijos. Vadovą sudaro trys skyriai, skirti rytų, vidurio ir vakarų Lietuvai. Leidinyje galima rasti daug naudingos informacijos keliaujantiems Via Baltica greitkeliu, patarimų laisvalaikiui.


“Lietuva yra didžiausia iš trijų nepriklausomų Baltijos šalių ir daugeliu atžvilgiu – įdomiausia,“- sako vienas knygos autorių Markus Lehtipuu. – „Įdomi ir spalvinga šalies istorija. Jau XIV amžiuje Lietuva buvo didelė valstybė - didžiausia tų laikų Europoje. Daug aukų pareikalavęs pasipriešinimo sovietų okupacijai judėjimas tęsėsi net iki 1950-ųjų, o apie jį pasaulyje mažai kas žinojo. Lietuva - vienintelė iš Baltijos šalių, kurios kultūrinį paveldą sudaro ne tik lietuvių nacionalinis palikimas, bet ir vokiečių, žydų bei lenkų kultūrinis paveldas“. Knygoje galima rasti išsamios informacijos apie Lietuvos muziejus, bažnyčias, lankytinas vietas, pasakojimų apie partizaninį karą, karaimų bendruomenę, sovietų okupacijos griuvėsius. Atskirame skyrelyje, skirtame lietuviškam alui, aprašyta per 80 alaus rūšių.

Skyrių apie Vilnių parašė suomių žurnalistai Teppo Heiskanen ir Kaisa Puhakka, jau penkerius metus gyvenantys Lietuvos sostinėje. Tai didžiausias knygos skyrius, iliustruotas net 3 žemėlapiais, nes, pasak autorių, visas lankytinas vietas į vieną žemėlapį sutalpinti buvo sudėtinga.

„Vadovo po Lietuvą suomių kalba laukėme jau seniai,“- džiaugiasi Lietuvos TIC Helsinkyje direktorė Rasa Šlivinskaitė. -„Gidą jau pradėta platinti Suomijos knygynuose. Žinoma, čia populiarūs ir Valstybinio turizmo departamento parengti leidiniai apie Lietuvą suomių kalba - mūsų TIC dažnai sulaukia padėkų už puikias brošiūras.“

Statistikos departamento duomenimis, praėjusiais metais į Lietuvą atvykstančių Suomijos turistų skaičius, lyginant su 2006 m., išaugo 4,7 proc. Dažniausiai svečiai iš Suomijos mūsų šalyje praleidžia dvi dienas.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16005707sec.