Lietuvos menininkai Varšuvos mokslo piknike

Birželio 14 d. Varšuvos senamiestyje vykusioje tradicinėje Tarptautinėje XII-oje Mokslo mugėje dalyvavo ir Lietuvos menininkai.
Šiemet Lietuva buvo atstovaujama net trijuose paviljonuose – viename įsikūrė Kauno technologijos universiteto atstovai, kituose – eksperimentinės archeologijos klubas “Pajauta” ir Lietuvos ambasada.
Didelio renginio lankytojų susidomėjimo susilaukė eksperimentinės archeologijos klubo “Pajauta” (vadovė Daiva Luchtanienė) pristatyta proistorės ir istorinio laikotarpio lietuvių gyvensenos meninė rekonstrukcija. Vaikai ir suaugusieji galėjo ne tik pamatyti senųjų amatų gamybos procesus, bet ir su klubo narių, archeologų ir menininkų pagalba išbandyti senovės amatininkų užsiėmimus. Audronė Salatkaitė pristatė archajiškų kostiumų rekonstrukciją, Vygantas Jazerskas pamokė norinčių viduramžių puodininkystės, Ruslanas Aranauskas atskleidė proistorės papuošalų ir amuletų iš gintaro gamybos paslaptis, Evaldas Babenskas ir Kazimieras Barišauskas norinčius supažindino su archaine juvelyrika, o Tauras Mekas – su senąja vaistininkyste ir medicina. Plačiau

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29578185sec.