Finišavo jūrinės regatos Žalčių karalienė pirmasis etapas

Gotlando saloje (Švedija), Visbio uoste sėkmingai finišavo regatos "Žalčių karalienė" pirmasis etapas. Jau trečiąjį kartą Lietuvos buriuotojų sąjungos (LBS) rengiamoje jūrinėje regatoje dalyvauja 22 Lietuvos jachtos ir 109 buriuotojai. Pirmąjį etapą laimėjo jachta "Baraka" su kapitonu Rimu Stropumi, antroji vieta atiteko jachtai "Ragas", kapitonas Algis Žižys ir trečioji – "Ultra", kapitonas Adomas Janulionis.

Sekmadienį, birželio 29 d. iš Klaipėdos bures pakėlę regatos dalyviai iš viso įveiks 370 jūrmylių distanciją - tai ilgiausia LBS rengiamų regatų distancija atviroje jūroje. Pusantros paros trukęs pirmasis etapas Klaipėda – Visbis - 172 jūrmylės ir antrasis etapas Visbis – Klaipėda, aplenkiant Gotlando salą iš šiaurinės pusės - 198 jūrmylės. Atgal į Lietuvą flotilė išplauks liepos 4-ąją.

"Dalyvaudami jūrinėje regatoje "Žalčių karalienė" praktiškai realizuojame LBS viziją "Lietuva - jūrinė valstybė" ir vadiname ją "idėjiniu plaukimu", nes, buriuotojų manymu, jūrinės valstybės įvaizdis neįmanomas be jūrinių regatų. Kartu siekiame užmegzti ir plėtoti draugiškus ryšius tarp jūrinių miestų Visbio ir Klaipėdos. Atvykę į salą Gotlando gubernatorei Marianne Samuelsson įteikėme simbolinį Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus laišką", - sako LBS viceprezidentas kreiseriniam buriavimui Artūras Dovydėnas.

Klaipėdoje finišavus antrajam regatos etapui ir susumavus abiejų etapų rezultatus bus paskelbti net keturi prizininkai. Pagrindinis prizas – tai autorinis garsaus Klaipėdos skulptoriaus Sergejaus Plotnikovo humoristiniais motyvais sukurtas darbas apie "Lietuvos gaublį".

"Žalčių karalienės" regatos rėmėjai: UAB "Ribena", AB "Klaipėdos restauratorius", Kreiserinio buriavimo mokykla ir Klaipėdos valstybinis jūrų uostas.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72843599sec.