Valstybinės šventės proga Neregėtos Lietuvos vaizdai pristatyti trijose šalyse

Gražiausi Lietuvos kraštovaizdžiai jau puošia Lietuvos ambasadas Estijoje ir Lenkijoje ir Lietuvos paviljoną Saragosoje vykstančioje parodoje "Expo 2008".

Pirmąją liepos savaitę trijuose "Neregėtos Lietuvos" fotografijų iš paukščio skrydžio parodų pristatymuose dalyvavo Estijos prezidentas Arnoldas Riutelis su žmona, Lenkijos prezidentas Lechas Kačinskis, Lietuvos ir Lenkijos seimo vadovai, užsienio šalių diplomatai, "Expo 2008" lankytojai.

"Neregėtos Lietuvos" pristatymai Varšuvoje, Taline ir Saragosoje tapo svarbiais Karaliaus Mindaugo karūnavimo šventiniais renginiais, kuriuose dalyvavo svečiai iš įvairių šalių", - sakė albumo autorius Marius Jovaiša.

Lenkijoje Lietuvos vaizdus pamatys ne tik Lietuvos ambasados lankytojai, bet ir įvairių miestų gyventojai – virš 50 didelio formato nuotraukų paroda rugsėjį pradės savo kelionę po šalį ir bus eksponuojama įvairiose Lenkijos vietose dvejus metus. Taline, be parodos ambasadoje, albumas buvo pristatytas didžiausiame knygynų tinkle "Rahva Raamat", kuriame jį galima ir įsigyti. Saragosoje yra ne tik "Neregėtos Lietuvos" ekspozicija – albumo video vizualizacijų fragmentai nuolat rodomi ir pagrindinėje mūsų šalį pristatančioje "lietaus zonoje".

"Tiek Lietuvos ambasadorius Lenkijoje, tiek Lenkijos seimo vicepirmininkas Jaroslavas Kalinovskis didžiavosi tuo, kad "Neregėtą Lietuvą" Europoje pirmą kartą išvydo lenkai. Estijos prezidentas Arnoldas Riuitelis, stebėdamas "Neregėtos Lietuvos" vaizdo klipą įgarsintą Andriaus Mamontovo daina "Marso kanjonai", neslėpę susižavėjimo ir balto pavydo Lietuvos įvaizdžio pristatymu. Panašių reakcijų buvo galima matyti daugelio garbių užsienio politikų akyse, gavus dovanų "Neregėtą Lietuvą", -- sakė albumo autorius M. Jovaiša.

Pirmasis "Neregėtos Lietuvos" pristatymas užsienyje šiemet kovo 11-ąją surengtas Melburne, Australijoje. Šiais metais Lietuvos kraštovaizdžio aeronuotraukas pamatys latviai, airiai, portugalai ir vokiečiai – pristatymai ir parodos bus surengti Rygoje, Dubline, Porto ir Frankfurte.

Kitąmet "Neregėtos Lietuvos" kelionių geografija dar labiau išsiplės – gražiausius mūsų šalies vaizdus išvys Čikagos, Londono, Paryžiaus, Tokijo, Kijevo ir Maskvos gyventojai. Be to, įvairiausių šalių gyventojai knygą varto internete – elektroninėje peržiūros sistemoje svetainėje "Amazon.com".

Šiuo metu parduota apie 15 tūkst. "Neregėtos Lietuvos" egzempliorių. Tyrimų bendrovės "RAIT" gegužę atliktos reprezentatyvios Lietuvos gyventojų apklausos duomenimis, daugiau kaip pusė šalies gyventojų mano, kad "Neregėta Lietuva" galėtų tapti oficialiu valstybės šūkiu.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.33568406sec.