Tarpregioniniam bendradarbiavimui turizmo srityje – platesnės galimybės

Praėjusią savaitę Kaliningrade pagal Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos Kaliningrado srities kaiminystės programą buvo atidarytas regioninis turizmo informacijos centras. Šį projektą pagal sėkmingo bendradarbiavimo turizmo srityje strategiją, kurią kurti padėjo Lietuvos ekonominių konsultacijų ir tyrimų bendrovė „EKT Grupė“, įgyvendino Palangos turizmo informacijos centras drauge su Kaliningrado srities ekonomikos ir kultūros ministerijomis. Lėšų projektui skyrė Europos Sąjunga.

 

 

„Esame įsitikinę, kad regioninis turizmo informacijos centras Kaliningrade padės pritraukti daugiau turistų iš Rusijos į Klaipėdos kraštą, – teigia Palandos turizmo informacijos centro vadovė Alla Valužienė. – Be to, pagerės ir kultūrinis bendravimas tarp kaimynų“.
Pasak A.Valužienės, poreikį steigti Kaliningrade turizmo informacijos centrą padidino ir jau vykstantis Kaliningrado bendradarbiavimas su Palangos ir Klaipėdos regionais. Lietuvos ir Kaliningrado pajūrį jungia vadinamasis Gintaro kelias, vyksta panašios jūros ir žvejų šventės. Šįmet Kaliningrado atstovai jau dalyvavo Palangos stintų šventėje, o Kaliningrade surengtose silkės dienose – svečiai iš Lietuvos.
„Makroregioninis bendradarbiavimas turizmo srityje yra labai perspektyvus ir naudingas“, – sako „EKT Grupės“ partneris Darius Dulskis, dalyvavęs regioninio turizmo informacijos centro Kaliningrade atidaryme.
Pasak D.Dulskio, Lietuvos, Lenkijos ir Kaliningrado pajūrį sieja daugybė bendrų dalykų, tokių kaip panaši tikslinė rinka, turizmo rinkos tendencijos ir galimybės plėtoti turizmo pramonę.

 


„Bendradarbiavimas su Kaliningrado sritimi, ypač atsižvelgiant į ekonominio augimo sulėtėjimą Lietuvoje, atveria plačias galimybes. Per Kaliningradą galima išeiti į neišmatuojamą, milžinišką Rusijos rinką. Didžiulė nauda būtų ir kitiems projekto partneriams. Atvykę į Kaliningradą Rusijos piliečiai galėtų aplankyti Lietuvos kurortus, taip pratęsdami savo kelionę, o lenkai ar vokiečiai, vykstantys į Lietuvą, galėtų aplankyti ir Kaliningradą“, – aiškina D.Dulskis.
Pasak jo, bendradarbiavimą, be kita ko, dar galima plėsti populiarinant jau dabar turimus bendrus turizmo produktus, tokius kaip „Gintaro kelias“, bei papildant šį sąrašą kitais bendrais turizmo produktais.
„Perspektyviausiai atrodo turizmo produktų plėtros kryptys, grindžiamos kultūriniais, istoriniais motyvais, aktyvaus poilsio ir pramogų galimybėmis“, – teigia D.Dulskis.
Regioninio turizmo informacijos centro atidaryme be aukščiausio rango Kalininingrado srities atstovų dalyvavo nemaža Lietuvos delegacija. Be kitų joje buvo Lietuvos turizmo departamento direktoriaus pavaduotojas Juozas Raguckas, Palangos miesto meras Vytautas Stalmokas, Palangos turizmo informacijos centro vadovė A.Valužienė ir Lietuvos generalinis konsulas Kaliningrade Viktoras Baublys.

Projektą dalinai finansuoja Europos Sąjunga.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16999793sec.