Oskaro Koršunovo šekspyriana – Europos kultūros sostinėje

Stavangeryje (Norvegija), šių metų Europos kultūros sostinėje, dvi rugsėjo savaites bus vaidinami OKT/Vilniaus miesto teatro spektakliai pagal Williamo Shakespeare‘o pjeses, režisuoti šio teatro meno vadovo Oskaro Koršunovo.

Jau suvaidinti trys „Įstabiosios ir graudžiosios Romeo ir Džuljetos istorijos“ spektakliai (rugsėjo 2-4 dienomis), „Vasarvidžio nakties sapnas“ bus parodytas rugsėjo 16 ir 17 d., o centrinis šio ciklo įvykis – „Hamleto“ pasaulinė premjera įvyks rugsėjo 9, 10 ir 11 dienomis. Ilgai laukto Oskaro Koršunovo spektaklio premjera rengiama Norvegijoje, nes Stavangeris kartu su ateinančių metų Europos kultūros sostine Vilniumi, yra šio spektaklio koprodiuseriai.

Pagrindinį vaidmenį „Hamlete“ sukūrė Klaipėdos dramos teatro aktorius Darius Meškauskas, taip pat vaidina Dainius Gavenonis, Rasa Samuolytė, Nelė Savičenko, Vaidotas Martinaitis, Darius Gumauskas, Julius Žalakevičius, Tomas Žaibus, Giedrius Savickis ir Jonas Verseckas. Lietuviškoji „Hamleto“ premjera įvyks lapkričio 20 dieną (tiesa, spalio 10 dieną „Hamletas“ bus vaidinamas Menų spaustuvėje tarptautinio teatro festivalio „Sirenos“ lietuviškoje programoje, tačiau ši peržiūra bus uždara, skirta tik festivalio užsienio svečiams.).

Rogalando teatre, kuriame bus vaidinami OKT/Vilniaus miesto teatro spektakliai, taip pat vyks trys tarptautiniai seminarai apie Shakespeare‘o dramaturgijos pastatymus. Pirmasis seminaras skirtas susitikimui su Oskaru Koršunovu. Antrajame dalyvaus režisieriai iš įvairių šalių: Rufus Norris iš Londono teatro „Young Vic“, Amir Nizar Zuabi iš Palestinos Nacionalinio teatro, italas Armando Punzo (Compagnia delle Fortezza), Staffan Waldemar Holm iš Švedijos karališkojo dramos teatro ir Heineris Goebbelsas (kurio režisuotą „Haširigaki“ buvo atvežęs tarptautinis teatro festivalis „Sirenos 2006“).

Spektakliai pagal Shakespeare‘o pjeses – ne pirmi O.Koršunovo spektakliai Stavangeryje. Rugpjūčio viduryje čia įvyko jo režisuoti spektakliai pagal šiuolaikinio norvegų dramaturgo, gyvuoju klasiku tituluojamo Jono Fosse‘s pjesę „Tos akys“. Spektaklis, kuriame vaidino norvegų aktoriai ir šokėjai, vyko pusiasalyje pastatytame didžiuliame amfiteatre po atviru dangum, dalis spektaklio veiksmo vyko pusiasaly supančiame vandenyje. Spektaklio „Tos akys“ kūrėjų komandoje buvo ir kompozitorius Gintaras Sodeika bei choreografės Vesta Grabštaitė ir Edita Stundytė.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18125796sec.