Švedus įkvepia Lietuva

Viename didžiausių ir populiariausių Švedijos dienraščių „Svenska dagbladet“, gausiai skaitomame sekmadienio (rugpjūčio 24 d.) numeryje publikuojamas žurnalisto Markaus Haraldsono (Marcus Haraldsson) straipsnis „Nuostabus Vilnius“.

Neslėpdamas susižavėjimo Lietuvos sostine, straipsnio autorius apgailestauja, kad švedai kol kas dar nespėjo atrasti Vilniaus. Pasak M. Haraldsono, Švedija buvo pirmoji užsienio valstybė, iškart po nepriklausomybės atkūrimo 1991 metais atidariusi savo ambasadą Lietuvoje. Dabar atėjo metas švedų turistams keliauti savo šalies diplomatų takais.

Publikacijoje „Nuostabus Vilnius“ mūsų sostinės architektūra, atmosfera ir patrauklumas lyginami su Italija ir kitais vidurio bei pietų Europos miestais. Švedų žurnalistas pateikia gausios informacijos apie lankytinas Vilniaus vietas. Ypatingo dėmesio susilaukė Šv. Onos bažnyčia ir Katedros varpinė. Kaip ir daugeliui užsienio svečių, M. Haraldsonui didelį įspūdį paliko Užupis, tad publikacijoje pateikiama jo istorija. Taip pat pristatomi projekto „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ gausa ir įvairove viliosiantys renginiai.

Švedų žurnalistas straipsnyje giria lietuvišką virtuvę, pasakoja apie Vilniaus restoranus. Praktiškiems skaitytojams autorius pateikia informacijos, kaip pasiekti Lietuvą iš Švedijos, ką verta aplankyti aplink Vilnių. Prie rekomenduojamų pamatyti vietų autorius mini Trakus ir Europos parką. Publikacijoje taip pat pateikiama pasiūlymų, kur galima daugiau sužinoti apie mūsų šalį. Kaip ypač patogus informacijos šaltinis minimas Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos parengtas tinklapis švedų kalba www.litauen.se.

Po įkvepiančios M. Haraldsono publikacijos „Svenska dagbladet“ akivaizdžiai išaugo švedų susidomėjimas mūsų šalimi. Pasak Lietuvos Turizmo informacijos centro (TIC) Helsinkyje direktorės Rasos Šlivinskaitės, „pasirodžius straipsniui „Nuostabus Vilnius“, iškart žymiai išaugo lankytojų skaičius tinklapyje, švedų kalba pristatančiame Lietuvos turizmo galimybes.“ TIC Helsinkyje, dirbančio su visos Skandinavijos turizmo rinka, vadovė džiaugiasi, kad padaugėjo skambučių ir elektroninių laiškų švedų, planuojančių keliauti į Lietuvą. „Kreipiasi ne tik pavieniai keliautojai, pavyko sužadinti ir kelionių agentūrų susidomėjimą. Jau pradėti rengti nauji šio rudens kelionių į Vilnių pasiūlymai. Beje, mūsų centras planuoja ir reklaminę kampaniją Švedijos spaudoje,“- dalijasi planais R.Šlivinskaitė.

Statistikos departamento duomenimis, 2006 ir 2007 metais Lietuvoje kolektyvinio apgyvendinimo įstaigose buvo apsistojęs vienodas skaičius turistų iš Švedijos – 23 tūkst. Tad dabar tikėtinas švedų turistų srauto augimas yra itin džiuginantis.

Rūta Dirsienė

Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos

Atstovė spaudai

t.  + 370 5 210 8722

Daugiau informacijos:

Rasa Šlivinskaitė

TIC Helsinkyje direktorė

t.  +358 9 622 777 17
Gsm  +358 50 40 87 825

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45724487sec.