Penkios Afrikos vlastybės kartu rungsis dėl turistų

Rytų Afrikos valstybės – Burundis, Kenija, Ruanda, Tanzanija ir Uganda nusprendė kartu vystyti savo turizmo paslaugas. Kruopščiai parengti maršrutai ir kelionių planai padės optimaliai juos suderinti su transporto paslaugomis, o viešbučiams bus parengti bendri standartai, kurie leis keliautojams jaustis patogiai ir komfortabiliai.

Be to, Burundis, Kenija, Ruanda, Tanzanija ir Uganda suvienys jėgas kovai už laukinės gamtos išsaugojimą ir prieš brakonierius. Pasiekiusios teigiamų rezultatų šiame pirmosios bendros programos East African Community punkte, šalys nusprendė pereiti prie bendros vizos visoms šalims įvedimo klausimo. Visi darbai bus nukreipti į turizmo vystymą ir ekonomkos kėlimą šiose valstybėse, kuriose kol kas investicijų skaičius yra nevienodas. Burundyje turistai pamėgo nacionalinius parkus– Kiviri, Ruzizi, Ruvuvu ir gamtinius rezervatus, kuriuose organizuojami safari ir automobilių turai. Čia yra ir vienas didžiausų ežerų pasaulyje – Tanganika (bendras su Kongo Demokratine Respublika, Tanzanija ir Zambija).

Pagrindinis Kenijos turistinis objektas– daugiau nei 40 nacionalinių parkų ir rezervatų, tarp kurių yra garsiosios Masajų ir Amboseli genčių gyvenvietės (7,5% bendros teritorijos).

Ruandoje turistai važiuoją į Kivų ežerą, kuris laikomas vienu gražiausių ežerų Afrikoje. Tanzanija – vienas labiausiai žinomų Rytų Afrikos turizmo regionų. Turistai gali apsilankyti milžiniškose nacionalinių parkų teritorijose (Serengetis, Kilomandžaras, Ruaha, Tarangire ir kt.) bei grožėtis įstabia Centrinės Afrikos gamta, lankytis vietinių genčių gyvenamose vietose.

Ugandos kraštovaizdis žymus savo nepasiekiamumu ir necivilizuotumu, nes jis kol kas nėra pavergtas gausioms infrastruktūros įtakos zonoms. Ugandoje yra Viktorijos ežeras, daug krioklių, Baltojo Nilo upė, Ruvenzori ir Ačole parkai.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43266606sec.