Helsinkyje atidaryta paroda Lietuva: kultūra ir istorika

Helsinkyje spalio 29 dieną atidaryta Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui skirta paroda Lietuva: kultūra ir istorija.

Kilnojamąją parodą parengė Lietuvos dailės muziejus bendradarbiaudamas su Užsienio reikalų ministerija. Ji aprėpia visą mūsų valstybės raidos istoriją, išryškina pagrindinius politinius įvykius ir iliustruoja juos to meto ryškiausiais kultūros akcentais.

Parodą atidarė Lietuvos ambasadorė Suomijoje Halina Kobeckaitė, Lietuvos dailės muziejaus direktorius Romualdas Budrys ir Helsinkio uosto direktorius Heikki Nissinen.

Atidaryme taip pat dalyvavo Suomijos užsienio reikalų ministerijos darbuotojai, šalies politikai, užsienio šalių diplomatai, Suomijos lietuvių bendruomenės, Lietuvos bičiulių draugijos nariai, akademinis jaunimas, Helsinkio visuomenės ir žiniasklaidos atstovai.

Paroda yra pažintinio ir šviečiamojo pobūdžio, skirta ne tik Lietuvos valstybės istorijai ir kultūrai pristatyti, bet ir sužadinti susidomėjimą mūsų šalimi, ypač artėjant Lietuvos vardo tūkstantmečio jubiliejui ir Vilniaus Europos kultūros sostinės renginiams 2009 metais.

Suomija yra pirmoji šalis, kurioje eksponuojama ši paroda. Ji surengta Helsinkio uosto tarptautiniame Vakarų terminale, simboliškai atveriant parodai kelią į kitas Baltijos jūros regiono, Europos ir pasaulio šalis. Taip yra pabrėžiamas Lietuvos kaip jūrinės valstybės bendrumas su kitomis Baltijos valstybėmis ir su Europa. Šis ryšys stipriai išryškinamas ir parodos ekspozicijoje.

Tikimasi, kad paroda, keliaudama po pasaulį, pateiks jos lankytojams daug naujos ir naudingos informacijos apie mūsų šalies praeitį ir kultūrą.

Parodą surengė Lietuvos dailės muziejus, Lietuvos ambasada Suomijoje ir Helsinkio uostas.

Helsinkyje ji bus eksponuojama iki lapkričio 14 dienos.

Su virtualia parodos versija galima susipažinti Lietuvos dailės muziejaus tinklalapyje www.ldm.lt.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23927402sec.