Vašingtone vykstančiame filmų festivalyje - lietuviškas kinas

Vašingtone kasmetiniame 21-ajame Amerikos filmų instituto ir Europos Sąjungos šalių filmų festivalyje lapkričio 24 ir 25 dienomis pristatytas režisieriaus Mario Martinsono filmas Nereikalingi žmonės.

Filmo peržiūroje dalyvavo JAV administracijos, kultūros atstovai, diplomatai ir JAV lietuvių bendruomenės nariai, kino mėgėjai.

Kino juostoje nagrinėjamos aktualios užsieniečių ir lietuvių socialinės ir pilietinės problemos: emigracija, geresnio gyvenimo paieška, įvaikinimas ir globa.

Filmas Nereikalingi žmonės yra pelnęs keletą apdovanojimų. 2008 metų Šanchajaus Tarptautinio kino festivalyje režisierius M.Martinsonas apdovanotas prizu už režisūrą, o filmui muziką kūręs Andrius Mamontovas pripažintas geriausios muzikos autoriumi. Taip pat filmas pristatytas Monrealyje pasaulio filmų festivalyje ir yra pirmas lietuviškas filmas, pateiktas Oskarų nominacijai geriausio užsienio filmo kategorijoje.

Amerikos filmų instituto ir Europos Sąjungos šalių filmų festivalyje, vykstančiame lapkričio 6-25 dienomis, rodomi 35 filmai iš 24 šalių.

Daugiau informacijos apie festivalį galima rasti: www.afi.com/silver/new

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.296772sec.