Turistai išrinko geriausius Helsinkio turistinius objektus

Helsinkio turizmo biuras suregistravo trečio kasmetinio online balsavimo rezultatus, kurio tikslas buvo išrinkti pačias įdomiausias Suomijos sostinės vietas ir renginius.

Savo nuomonę išsakė daugiau nei 10600 žmonių. Kaip ir kasmet nugalėtojai buvo išskirti į penkias nominacijas.

Nominacijoje „Žiemos pramogos” pirmąją poziciją užėmė oranžerija Winter Garden, kurioje jau daugiau nei 100 metų auginami reti ir egzotiniai augalai. 2007 metais šioje nominacijoje nugalėjo čiuožykla, esanti Helsinkio geležinkelio stoties aikštėje, o 2006 metais ši nominacija atiteko Helsinkio zoologijos sodui.

Geriausia 2008 metų vieta šeimos poilsiui išrinktas tropikanas, esantis Helsinkio centre. Jame sukaupta didžiausią gigantiškų gyvačių kolekcija. 2007 metais šioje nominacijoje nugalėjo Linnanmäki pramogų parkas, o 2006 m. - Sea-Life akvariumas.

Nominacijoje "Miesto pramoga” lyderiu tapo Hakaniemi turgaus aikštė, kuris veikia jau nuo 1897 metų. Pernai šį nominacija atiteko kruizinių laivų kompanijai Sun Lines, o 2006 metais šia nominacija įvertinta Helsinkio miesto transporto bilietų sistemai turistams.

Geriausiu "Šiaurės stebuklu" pripažintas kompleksas Yrjönkatu Swimming Hall, kuris yra viename iš istorinių miesto pastatų ir laikomas vienu gražiausių baseinu pasaulyje, kuris dirba jau nuo 1928 metų ir siūlo pailsėti pirtyse ir baseinuose. Pernai šioje kategorijoje nugalėjo dizaino parduotuvių rajonas ir meno galerija – kavinė Engel, kuri yra priešais Helsinkio katedrą. Geriausia konferencijų vieta Helsinkyje išrinktas Wanha Satama centras, kuriame yra aštuonios atskiros salės rengti seminarams, parodoms ir banketams. 2007 metais šioje kategorijoje nugalėjo viešbutis Scandic Grand Marina, o 2006 metais – Suomenlinna viduramžių tvirtovė.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39586616sec.