Fidži salos – kelionė laimingiems, - stresas čia svetimas žodis

Nėra daug keliautojų iš Baltijos, kurie gali pasigirti asmeninėmis nuotraukomis iš Fidži salų. Galima drąsiai sakyti, kad į šias salas patenka tik laimingiausi. Fidži salose nežinomas žodis “stresas”, nes šis pasaulio kampelis Ramiajame vandenyne yra ramybės oazė tik išrinktiesiems.


Pirmieji europiečiai į šias salas atkeliavo 17 amžiuje. Pirmieji į šias salas atvyko olandų tolimojo plaukiojimo jūreivis A. Tasmanas 1643 metais bei anglas Dž. Kukas 1774 m. Pirmieji britų misionieriai atkeliavo19 amžiaus viduryje ir pasėjo dideles cukranendrių plantacijas. Kaip darbo jėga buvo pasitelkti indai. Nuo1874 iki 1970 metų Fidži salos buvo Didžiosios Britanijos kolonija. Oficialioji salų kalba yr anglų, o sostinei suteiktas Suva pavadinimas.


Dabar šios salos turistus traukia savo egzotine gamta, balto smėlio paplūdimiais, žydra jūra ir vandenyno toliais. Poilsiautojai gali pasirinkti įvairias nakvynes vietas - tiek keliaujantys su kuprine ant pečių, tiek mėgstantys didelę prabangą. Sri Siva Subramaniya Swami šventykla yra didžiausia visame pietų pusiaujyje. Šeimos su vaikais renkasi Mamanuka, Jasava ir Taveuni salas, kuriose yra Coral Coast paplūdimiai. Vaikai čia išmoksta gaudyti žuvis.


Daug įvairių pasiūlymų laukia nardytojų, norinčių susipažinti su povandeniniu pasauliu. Salų upes galima apkeliauti valtimis, kanojomis ar bilibili – plaustu iš bambukų. Salas galima pažinti keliaujant kalnų dviračiais ar vaikščiojant pėsčiųjų takais. Daug kas Fidži salose užsiima sportine žūkle arba žaidžia golfą. Vakarais turistai turi progą susipažinti su vietinių gyventojų kultūra – šokiais, bėgimu su ugnimi, kava ceremonija.


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1895802sec.