Rio de Žaneiro karnavals – samba, ekstazė ir seksas

Šis brazilų karnavalas garsus visame pasaulyje. Jame daugybė sambos šokio mokyklų rungiasi dėl geriausiųjų vardo. Nuo penktadienio – 2009-02-20 – Rio de Žaneiro karnavalas į šokio ritmus įtraukė šimtus tūkstančių brazilų ir turistų. Penktadienį karnavalo karalienė Momo iš miesto mero gavo skeptrą, kuris simbolizavo didžiosios fiestos pradžią. Sekmadienį ir pirmadienį geriausios sambos mokyklos varžysis dėl geriausiųjų vardo. Pusnuogės šokėjos, pasipuošiusios puošniaisiais kostiumais, įkvepia žiūrovus ir užburia fotografus erotiniais vaizdais. Beveik 90 000 karnavalo bilietų išparduota, kurių kiekvienas kainuoja po 1000 JAV dolerių . Pagrindinė vieta Sambódromo labiau skirta komerciniams renginiams, kurie karnavalo programoje yra atsakingai suorganizuoti ir surepetuoti.

Karnavalo eisenos „Bloco Partys” vyksta daugelyje Rio de Žaneiro kvartalų, kuriuos dažnai žino tik patys vietiniai gyventojai. Jų populiarumas pasiekia dideles aukštumas, nes šie pasirodymai parodo ne tik aukštą meninį lygį, bet ir brazilų svetingumą. Pasipuošusios samba kostiumais šoka ne tik jaunos merginos, bet ir garbingo amžiaus moterys. Karnavale nuolatos valdo flirtas.

Karnavale brazilai pajaučia laisvę demokratiškai išreikšti savo meniškumo sampratą bei politinį protestą humoro forma. Šešis milijonus gyventojų turintis didmiestis nėra vienintelė vieta, kur vyksta karnavalas, - kituose miestuose taip pat vyksta karnevalo eisenos. Pavyzdžiui, Paraty mieste grupė "Bloco de Lama" įsijaučia į olų žmonių vaidmenį ir išsitepa moliu. Recife mieste, esančiame šalies šiaurės rytuose, karnavalo eisenoje "Galo da Madrugada" dalyvavo daugiau nei milijonas dalyvių, todėl šis karnavalas laikomas didžiausiu pasaulyje. Karnavalas pradėtas švęsti 17 amžiuje, kai vergai gavo teisę kelias dienas laisvai elgtis ir dainomis pajuokti savo šeimininkus. Tokiu būdu buvo mažinamas vergų sukilimo pavojus.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49271679sec.