Kelionės į Karnataką žavesį palydi miestų dvokas

Indijos valstija Karnatakas ribojasi su Goa valstija pietuose. Šią valstiją yra pamėgę keliautojai iš Europos, kurie jau ne pirmą kartą keliauja po Indiją. Karnatako valstija ypatinga, – joje islamiško miesto Bijapuro (Bijapur) spindesį papildo nešvarūs ir dvokiantys užkampiai. Daugelis Indijos kelionių ekspertų pabrėžia, kad kelionei į Indiją reikia subręsti, kadangi šios kelionės metu turistams tenka išlaikyti aukšto lygmens toleranciją. Kelionės po Karnatako valstiją dažniausiai užtrunka iki dviejų savaičių. Bijapuras garsus savo didikų kapaviete, kuri savo didingumu prilygsta Šv.Petro bazilikai Romoje ir vaidina labai svarbų vaidmenį Indijos islamo pasaulyje. Ji yra tik už 250 km nuo Goa. Islamo moterys Bijapure taip kaip ir hindų moterys vaikšto apsirengusios spalvingais rūbais ir beveik visai atidengtais veidais.

Karnatakas garsus dviem UNESCO kultūros paveldo vietomis– Badami ir Hampi. Abi vietas sunku pasiekti. VI a. ant uolos pastatyta Badami šventykla yra išskirtinis istorinis paminklas. Ją būtų galima sulyginti su Lalibela Etiopijos šiaurėje. Ji yra pusiaukelėje tarp Bijapuro ir Hubballi.

Hampi yra dievų miestas su nesuskaičiuojamomis šventyklomis. Ji ir šiandien yra labai svarbi hinduistų šventvietė, kurioje galima įžvelgti paralelių su antikiniu graikų pasauliu. Šiame mieste apsilankoma ir keliaujant traukiniu The Golden Charriot. Hampi yra pakeliui važiuojant iš Hubballi į Bellary.

Smulkesnė informacija: www.karnatakatourism.org


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38205695sec.