Vakare ne į lovą, o į muziejų!

Gegužės 16 d. Čekijos Respublika ir dar 40 kitų šalių dalyvaus projekte „Europos muziejų naktis“. Tiems, kas negalės sudalyvauti šiame renginyje, Prahos muziejus naktį galės aplankyti birželio 20 d.

„Muziejų nakties“ metu verta aplankyti Moravijos sostinę Brno, kur šis renginys per paskutinius keletą metų tapo vienu svarbiausių kultūriniu renginiu. Statistikos duomenys teigia, kad tai pats sėkmingiausias tokio tipo projektų visame pasaulyje! Gegužės 16 d. 18 val. muziejai, galerijos ir planetarijus atidarys savo duris lankytojams. Keliauti nuo vieno prie kito objekto galima bus nemokamai specialiais viešojo miesto transporto maršrutais (MHD).

Didinga Špilbergo pilis, kuri kažkada tai buvo žinoma kaip „tautų kalėjimas“, Muziejų naktį vyrs į baroko stiliaus šventę su žongleriais, fokusininkais, fakirais ir muzikantais.

Prahos Muziejų naktis siūlo lankytojams daugiau nei 50 įvairių objektų. „Kultūrinis maratonas“ startuos birželio 20 d. 19 val., o finišuos – pirmą valandą nakties jau birželio 21 d. Į savo naktinę premjerą pakvies Nacionalinis teatras, Ekotechnikos muziejus ir Miesto biblioteka.

Prahos muziejų naktį lydės ir įvairūs kultūriniai renginiai, pavyzdžiui, kinofilmų seansai, teatraliniai, šokių ir muzikiniai pasirodymai, unikalių ir netgi kuriozinių kolekcijų pristatymai. Nacionaliniame muziejuje Jūsų laukia Tradicinių amatų naktis, Naktis su folkloru ir paslaptinga Prahos vaiduoklių naktis.

Miesto viešasis transportas pasirūpins muziejų lankytojais, o muziejai maloniai nustebins simboline įėjimo kaina arba tiesiog bus nemokami.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22549796sec.