Pirmasis Michelin kelionių vadovas išleistas 1900 metais, kai Prancūzijoje jau buvo užregistruoti 2 897 automobiliai, o leistinas greitis visais keliais buvo 30 km/h. Degalų buvo galima įsigyti maisto produktų parduotuvėse ir kepyklose. Michelin kelionių vadovas piktograma nurodė restoranų ir viešbučių aptarnavimo lygį. Pirmasis leidinys buvo nemokamas, tačiau nuo 1919 metų tapo mokamu, kad išsklaidytų visus įtarimus, kad jis esą paperkamas kaip reklaminis leidinys.
Michelin reklamavo tik padangas. 1924 metais ji surengė ''kiaulių'' skandalą, kai gyvuliai buvo vežami oru pripūstomis guminėmis padangomis, o Paryžiaus visuomeninio transporto autobusai važinėjos kietos gumos padangomis. 1926 metais kelionių vadovas pirmąkart patiekalams pritaikė vienos žvaigždutės statusą, o 1931 metais įvesta dabartinė trijų žvaigždučių sistema. Keliautojų akimis viena žvaigždutė reiškė – geras patiekalas, dvi – verta dėl jo pasukti iš kelio, ir trys – dėl jo verta keliauti.
Smulkesnė informacija: www.viamichelin.com
26 Michelin 3 žvaigždučių restoranai Prancūzijoje
Beneliukso šalys
Italija
Ispanija ir Portugalija
Didžioji Britanija ir Airija
JAV
Vokietija
Šveicarija
Japonijoje ir Kinijoje yra 11 Michelin 3 žvaigždučių restoranų
Smulkesnė informacija: www.guide-michelin-centieme.com
Draudžiama portale www.travelnews.lt paskelbtą informaciją perpublikuoti be Travelnews.lt redakcijos sutikimo.