Neverta atsisakyti kelionių – tiesiog taupykite keliaudami: 13 patarimų mėgstantiems keliauti

Šiais sunkumų laikais kiekvienas peržiūri savo pajamas ir stengiasi vengti didelių išlaidų. Tarp šių brangiųjų malonumų dažnai patenka ir kelionės.

Turizmo agentūros „Kaleva Travel” kelionių ekspertai išanalizavo faktorius, branginančius malonumą keliauti ir parengė TOP 13 patarimų – kaip sutaupyti keliaujant ir patirti malonių emocijų.

1. Neatsisakyti kelionės, o tiesiog sutrumpinti jos laiką. Ir 7 dienos, vietoj anksčiau buvusių 14, praleistos poilsiaujant prie jūros teiks malonių emocijų ir prisiminų – be to, bus galima nemažai ir sutaupyti.

2. Laiku – bent prieš pusmetį palnuoti kelionę – įsigyti tolimųjų reisų lėktuvų bilietus, nes laiku atlikta rezervacija leidžia sutaupyti iki 50% išlaidų, pavyzdžiui, tai ypač aktualu skrendant į Ameriką, Aziją ar Afriką.

3. Galbūt išmėginti kruizą? – jis laikomas pigiausiu ir efektingiausiu keliavimo būdu. Milžiniškuose laivuose gausu įvairiausių pramogų, restoranų ir pan. Didžioji dalis paslaugų, tarp kurių yra ir maitinimas, įtraukta į bilietų kainą. Be to, plaukiant kruiziniu laivu apsilankoma įvairiuose miestuose ir salose.

4. Atidžiau rinktis viešbučius – viešbučiai priemiesčiuose ar prie oro uostų yra pigesni, be to, patogus susisiekimą su miesto centru. Taip galima nemažai sutaupyti, pavyzdžiui, viešbutis centre kainuos 70 EUR už naktį, o priemiestyje – 45 EUR.

5. Skirtingose pasaulio šalyse skiriasi viešbučių žvaigždučių supratimas, todėl skiriasi aptarnavimas ir paslaugų kokybė – patariame pasiteirauti kelionių konsultantų ar draugų, buvusių šalyje, į kurią norite vykti. Pavyzdžiui, Barselonoje vadinamaje studentų hostelyje miesto centre galima užsisakyti nakvynę su pusryčiais, kuri tikrai turėtų patenkinti Jūsų poreikius. Verta patyrinėti informaciją internete, pavyzdžiui, www.tripadvisor.com, ir ypač foto medžiagą.

6.Renkantis kurortą pietuose, pagalvokite, ar maitinimas 4 kartus per dieną yra tai, dėl ko Jūs pasirinkote šią kelionę? Galbūt neverta permokėti už tai, ko Jums iš tikrųjų nereikia? Įvertinkite prioritetus – paplūdimį, kambarį su vaizdu į jūrą, atstumą iki miesto centro.

7. Iš anksto ištyrinėkite ir pergalvokite, kiek iš oro uosto kainuos susisiekimas miestu - viešasis transportas, oro uosto ekspresas, taksi – nuspręskite, kuris susisiekimo būdas yra ekonomiškiausias ir parankiausias, kiek važiuojančių, kiek reikia pirkti bilietų, kaip iš stotelės pasiekti viešbutį ir pan.

8. Pasikliaukite išbandytomis vertybėmis ir gera kelionių patirtimi – savo ar draugų. Tai padės išvengti nusivylimo, streso ir nereikalingų piniginių išlaidų. Kaleva Travel ekspertai pataria prisiminti ankstesnes kelionės, įvertinti, kas buvo sėkminga, kur atsirado neplanotų išlaidų, ir „neužlipti dukart ant to paties grėblio”. Tai ypač patartina, jei kelionių biudžetas yra mažas – sugrįžtant į jau kartą apkeliautas vietas, dažnai pavyksta nemažai sutaupyti – taip kaip ir namie – žinosite, kuri parduotuvė ar restoranas yra pigesnis ir geresnis, kur verčiau važiuoti taksi, o kur viešuoju transportu, kur verta apsilankyti, o kur ne.

9. Ne visada pačių atliekama kelionės marštrutų rezervacija (reikia įskaičiuoti visas išlaidas ir sugaištą laiką) yra pigiausia. Skrendant su „pigiosiomis” avialinijomis, dažnai tenka nakvoti oro uostuose, išleisti papildomai pinigų maistui, – tai ypač aktualu, jei keliaujate su šeima. Šias išlaidas dažnai pamirštama priskaičiuoti planuojant kelionę. Nereikėtų pamiršti apie išlaidas Duty Free parduotuvėse, oro usotų baruose ir kavinėse, kuriose dažniausiai yra pakankamai brangu. Kuo didesnis oro uostas, tuo tuštesnė piniginė.

10. Darydami rezervaciją, ypač jei ją darote internetu, atidžiai perskaitykite informaciją apie paslaugų užsakymą, ypač dėmesingai susipažinkite su anuliacijos taisyklėmis. Nepadarykitė skylės biudžete dar neprasidėjus kelionei!

11. Sumažinkite kelionių išlaidas 20-30% arba keliaukite ne sezono metu. Jei planuojate keliauti ne sezono metu, išsiaiškinkite, kiek tai turės įtakos Jūsų kelionei – pavyzdžiui, Viduržemio jūros salose ne sezono visai nėra ką daryti (jei nesinori žiūrėti, kaip blogas oras ir vėtros siaučia po uždarytus baseinus ir skaityti brošiūrų apie sezono metu teikiamas paslaugas), savo ruožtu kultūros miestuose – Florencijoje ir Venecijoje – verčiau lankytis ne sezono metu.

12. Pasidomėkite, - ar planuojama kelionė nesutampa su didele kasmetine paroda, festivaliu ar karnavalu – tai labai padidins nakvynės išlaidas. Populiariose vietose vykstantys renginiai turi tiesioginės įtakos viešbučių apkrovimui ir žinoma jų paslaugų kainoms. Tarkim, jei norite pamatyti Šviesos šventę Lione ar parodą Kiolne, Nicoje, Kanuose ar F1 varųybas – viešbučių kainuos tuo metu išaugos dvigubai, o rezervaciją juose reikia padaryti bent jau prieš pusmetį.

13. Pasižiūrėikite, galbūt tolimesnė kelionė iš tikrųjų kainuos mažiau ir bus priimtinesnė ir malonesnė už tradicinius čarter-pasiūlymus? Dažnai tradicinė kelionė į Turkiją kainuoja tiek pat, kiek ir į Tailandą – tereikia pasinaudoti gerais oro bendrovių pasiūlymais.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56970286sec.