Peru gyventojai aštriai konfliktuoja su policija

Iki birželio 7 d. praeitų metų aštraus konflikto tarp Peru policijos ir indėnų demonstrantų metu buvo nužudyta daugiau nei 30 žmonių ir dar mažiausiai 179 buvo sužeisti. Iki šiol taiki amazonės indėnų ir smulkiųjų verslininkų protesto akcija, kuri buvo surengta protestuojant prieš valdybos naujas naftos gavybos sąlygas, netikėtai paaštrėjo.


Ankstyvą penktadienio rytą Peru specialusis būrys ginklais ir sraigtasparniais bandė pašalinti indėnų demonstrantų pastatytas kelių blokadas Bague, netoli nuo šalies šiaurės rytų. Operacijos pasekmė – žuvo 11 policininkų  ir apytiksliai 15 civilių žmonių buvo sužeisti. Indėnų delegatai kaltina policiją 30 civilių žmonių žuvimu.


Šeštadienį indėnų demonstrantai užėmė PetroPeru naftos stotį ir pagrobė 38 policininkus. Bandydami išlaisvinti pagrobtus policininkus žuvo devyni policininkai, tuomet daugiau kaip 20 buvo išlaisvinti. Kovojusių demonstrantų skaičius nėra žinomas.


Kaip teigia  valstybės prezidentas Alanas Garsijas, tokio pobūdžio agresija nėra leistina, ir indėnų  riaušių lyderiui Alberto Picango kaip ir jo bendrininkams yra išduoti arešto orderiai.


Pastebimai padidėjo pasitikinčių vietinių gyventojų ir smulkiųjų verslininkų  pasipriešinimas valdybos laisvąją prekybą apibojančioms taisyklėms, kurios indėnų vardu  gina teises laisvai tvarkytis ir dirbti savo žemę, taip pat apdraudžia jų egzistenciją. Bet pirmiausia vaidai kyla dėl naftos ir dujų.  


Neramumų lopšys yra Amazonės provincijos: Cusco, Loreto, San Martin ir Ucayali. Prezidentui yra daromas politinės opozicijos spaudimas. Ministrui pirmininkui  reikėtų atsitraukti, vidaus reikalų ministrui reikia išaiškinti policijos prievartos veiksmus.  


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18293786sec.