Vykite stebėti senovinių Skutsjesilen laivų buriavimo lenktynių

2009 m. liepos 18–31 d. visame Frislande (Friesland) sukrus tradicinės Skutsjesilen buriavimo lenktynės. Kiekvienas save gerbiantis buriavimo mėgėjas seka iki Nyderlandų provincijoje vykstančių krovininių laivų lenktynių. Žiūrovai su dideliu susidomėjimu stebi dalyvius, kurie varžosi dėl garbės titulo.

Senoviniai Skutsjesilen laivai buvo statomi tam, kad be problemų nugabentų fermoms durpes, mėšlą ir kitas medžiagas. Laivai buvo ilgi ir plokšti, nes reikėjo plaukti sekliomis vandens talpyklomis. Jau ir anksčiau lenktynėmis laivininkai galėjo pasipelnyti, nes su jais buvo sudaromos sutartys, taip padidinat žiūrovų skaičių ir pritraukiant daugiau klientų. Prizų įteikimas paprastai vyko baruose, kur nugalėtojams, žinoma, reikėjo visiems pastatyti alaus.

Jau 1850 m. su vandens sporto atsiradimu lenktynių organizavimas vyko kitu lygmeniu. Tai taip pat reiškė, kad buriavimą dėl pinigų reikėjo nutraukti. Taip pat ir benzino motoro įdiegimas sumažino domėjimąsi Skutsjesilen. Po Antrojo pasaulinio karo pabaigos daugelis senųjų buriuotojų vėl atgaivino buriavimo tradicijas ir dabar, daugiau nei po 50 metų, ši sporto rūšis vėl atgauna populiarumą. Tiktai tikras Skutsjesilen, kurio kapitonas yra atėjęs iš šio „laivininkų pasaulio“, drįsta dalyvauti lenktynėse. Tie, kurie nėra iš prigimties laivininkai, bet yra plokščiadugnių laivų savininkai ir aistringai buriuotojai, gali nuvykti į I.F.K.S- Skutsjesilen atviras lenktynes.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23564196sec.