Keliaudami automobiliu nepamirškite eismo taisyklių

Neretai atostogų metu keliaujant automobiliu kelionė tampa įprasta ir nerūpestinga, tačiau saugokitės, kitoje valstybėje – kiti įstatymai. Pavyzdžiui: Italijoje, Prancūzijoje, Graikijoje, Kretoje ir Vengrijoje greičio riba greitkeliuose yra 130 km/h, taip pat Austrijoje, tačiau čia atskirose vietose būtina sumažinti iki 110 km/h. Didžiojoje Britanijoje šis limitas yra 70 mylių, arba apie 112 km/h, Ispanijoje, Šveicarijoje ir Turkijoje 120 km/h.

Vadinasi, jei esate nusprendę keliauti į JAV, blogiau nebūtų, jei labiau pasidomėtumėte nustatytais apribojimais, nes kiekvienoje valstijoje jie yra skirtingi, t. y. nuo 65 iki 75 mylių.

Jei domėsitės, sutaupysite daug pinigų ir išvengsite nereikalingų problemų. Bauda už greičio viršijimą gali būti didelė, priklausomai nuo valstybės, kurioje esate. Italijoje greičio viršijimas iki 20 km/h leidžiamas, vėliau skiriama nuo 150 eurų bauda, Didžiojoje Britanijoje, viršijus nustatytą greičio limitą 50 km/h, bauda gali skirtis keliais tūkstančiais eurų. Prancūzijoje bauda yra 1500 eurų, tačiau, jei atsisakysite sumokėt iškart, policija turi teisę konfiskuoti jūsų transporto priemonę, kol sumokėsite baudą. Austriją taip pat valdo griežti įstatymai, kalbant apie leidžiamą greičio viršijimą, čia baudos dydis gali siekti net 2180 eurų. Neatsilieka ir Šveicarija, ir čia nelaukite užuojautos, nors busite viršijęs greitį 1 km/h nuo bausmės neišsisuksite, reikės sumokėti 40 Šveicarijos frankų. Lyderis šiuo klausimu yra Ispanija savo drakoniškomis baudomis, žinoma, jei sučiups viršijantį greitį autostrada 200 km/h arba mieste 110 km/h greičiu, gali grėsti keli mėnesiai kalėjimo.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48097587sec.