Čikagoje darbą atnaujins Hotel of Presidents

Garsusis Čikagos simbolis Hotel of Presidents, jau virtęs nacionaliniu pasididžiavimu, po dešimties metų „miego“ prisikėlė naujam gyvenimui – savo darbą pradėjo renesansiškas viešbutis The Balackstone. Neoklasicistinio pastato su 332 kambariais renovacijos darbai kainavo 128 milijonus JAV dolerių (92 milijoni eurų). Nuo 1910 metų šis viešbutis garsėjo kaip žymių kino žvaigždžių, sporto legendų, karalių ir daugelio JAV prezidentų – Franklino Ruzvelto, Hario Trumano ir Džono Kenedžio rezidavimo vieta.

Vos įėjus dviaukštę viešbučio salę, į akis krinta išskirtinis dizainas, kuriame sujungtos istorinės ir moderniosios interjero detalės. Židinys, medinės sienos iš prancūziško riešutmedžio, paauksuoti šviestuvai alsuoja klasikine elegansija. Modernumo prieskonio suteikia banguotu raštų kilimai ir avangardiška video instaliacija.

1908–1910 metais statytas viešbutis jau anuomet buvo laikomas geriausiu amžių kaitos liukso klasės viešbučio pavyzdžiu. Jo projektą parengė architektų biuras Marshall & Fox. Viešbutis pavadintas Illinois Central Railroad prezidento Timothy Blackstone vardu, kadangi dabartinėje viešbučio vietoje kadaise stovėjo jo vila.

Smulkesnė informacija: www.marriott.com/hotels/travel/chirh-the-blackstone-a-chicago-renaissance-hotel


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17292404sec.