Stokholme bus atidarytas Fotografijos muziejus

Švedijos sostinės Stokholmo centre esančiose senosios muitinės patalpose - Stora Tullhuset, kuriose anksčiau buvo planuojama įrengti garsios grupės ABBA muziejų, dabar įrengtas Fotografijos muziejus - Fotografiska museet.

Neįprasta, kad šis muziejus įrengtas mažose miesto centro patalpose. Dažniausiai fotografijų parodoms reikalingos didelės patalpos. Bendras muziejas plotas siekia penkis tūkstančius kvadratinių metrų.

Muziejaus steigėjai ambicingai tikisi, kad jiems kasmet pavyks parengti ne mažiau kaip po keturias dideles garsių pasaulio fotografų parodas bei dešimt mažesnių.

Muziejus dirbs kasdien 10:00 - 22:00 valandomis. Lankytojų patogumui šalia bus įrengtas restoranas ir baras su žmoniškomis kainomis. Taipogi bus įrengtos parduotuvė ir galerija, kur bus galima įsigyti didelio formato fotografijų ir kt.

Panaši – parodų salės miesto centre - praktika propaguojama ir kituose pasaulio miestuose: Forma galerija Italijoje, Foam – Nyderlanduose ir ICP - JAV. Muziejų planuojama atidaryta pirmajame 2010 metų ketvirtyje.

Daugiau informacijos: www.fotografiskamuseet.se

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15584016sec.