Prieš išvykdami į Didžiąją Britaniją, pasiskiepykite!

Prieš išvykdami į kelionę ar ieškodami darbo Jungtinėje Karalystėje, turėtumėtepasirūpinti skiepų pasu, kuris rodytų, kad jūs esate skiepyti nuo tymų, kiaulytės ir raudonukės. Šiuo metu ši liga greitai plinta aplink Londoną, į šiaurės vakarus nuo Anglijos ir Velso teritorijoje. Ypač daug dėmesio skiriama jauniems žmoniems nuo 15 iki 24 metų.

Tymų virusas keliauja oru. Virusai patenka į kvėpavimo takų (trachėjos, bronchų), epitelio ląsteles, tuomet į kraują ir limfinius audinius, kur paplinta ir vėl patenka į kraują. Inkubacinis laikotarpis yra 8 - 12 - 17 dienų. Dauguma vaikų kenčia nuo padidėjusio tymų sukelto jautrumo.

Parotitą (kiaulytę) sukelia virusas, kuris išsiskiria į pacientą inkubaciniu laikotarpiu ir per pirmąsias 4 - 5 dienas po infekcijos. Parotitas yra pilieninfekcija. Galima užsikrėsti per seiles, per seilės užterštus daiktus. Virusas patenka į organizmą per nosį, burną, toliau per kraują patenka į seilių liaukas ir kitur. Parotito virusas gali sukelti kasos uždegimą, lytinių liaukų, smegenų dangalų. Inkubacinis periodas yra 2 - 3 savaites.

Raudonukės virusas keliauja oru. Virusas patenka į kvėpavimo takų (trachėjos, bronchų), epitelio ląsteles, po to į kraują ir toliau į retikuloendotelinę sistemą (limfmazgių, bronchų) p, ir vėl patenka į kraują. Inkubacinis laikotarpis trunka 11-18 dienų. Sergantys žmonės gali užkrėsti aplinkinius inkubavimo laikotarpio pabaigoje ir dar apie savaitę po išbėrimo atsiradimo.

Daugiau informacijos www.emedica.lv  

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42564487sec.