Vankuverio salose yra atidarytas didžiulis akvariumas

Kanadai priklausančios Vankuverio salos, tiksliau Kanados mieste Sidnėjuje, buvo atidarytas Shaw Ocean Discovery Centrs didelis akvariumas. Projektas buvo pradėtas 2005 m. ir buvo skiriama 8 milijonai JAV dolerių, jame yra 17 akvariumų su 87 tonų jūros vandeniu.

Shaw Ocean Discovery Centrs siūlo lankytojams ne tik kas akims gražu, bet yra ir informacinio švietimo galimybės. Didžioji gyvenimo dalis vyksta vandenyne - su tuo pačiu šūkiu centras siūlo keturias skirtingas temas ir siekia lankytojams suteikti daugiau informacijos apie vandens galimybes pasaulyje.

Centro galerijoje Gallery of the Drifters gyvena medūzos, jūros dumbliai ir planktonai. Skyriuje Oceans Heartbeat yra įrengta Web laboratorija, kurioje, be galimybės stebėti video medžiagą yra galimybė viską apžiūrėti per mikroskopą. Galerijoje Gallery of the Salish Sea lankytojai gali jaustis tarsi užrakinti vandenyne. Netikėtai gali atsirasti aštuonkojai, dėlės ir daugelis kitų žuvų. Ne mažiau įdomus gali atrodyti Touch Pool, kuriame jei nėra baimės jūrų ežiams, jūrų žvaigždėms ir plukėms, galima juos liesti. Kad lankytojams kažką sužinotų ir išmoktų, centro darbuotojai vykdo nedideles paskaitas apie kiekvieną baseiną.

Daugiau informacijos: www.oceandiscovery.ca

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18659902sec.