Ruduo Čekijoje? Visur džiazas!

Ruduo Čekijoje – tai džiazo koncertų ir festivalių metas. Taigi, liūdėti Jums tikrai neteks!

Praha

Agharta Prague Jazz Festival – taip vadinasi koncertų ciklas, kuris įvyks šį rudenį Prahos Lucerna Music Bar ir Agharta Jazz Centre. Spalio 29 d. pasirodys gyvenanti Niujorke žydų kilmės klarnetininkė ir sakosofoninikė Anat Koen. Lapkričio 4 d. – čekų džiazo žvaigždė, dainininkė Jana Koubkova. www.agharta.cz

Teatras Archa, scena Kaštan ir Unijazz skaitykla taps XVII Tarptautinio muzikinio festivalio „Alternativa“ pravedimo vietomis. Be džiazo, festivalio programoje yra ir world music, alternatyvus rokas, eksperementinė elektorninė muzika ir kt. Festivalio datos: 08 11 ir 21-28 11 (www.unijazz.cz).

Kur dar pasiklausyti džiazo? Reduta Jazz Club (www.redutajazzclub.cz), U Staré paní (http://www.jazzlounge.cz) arba U malého Glena (http://www.malyglen.cz/).

Hradec Kralove

XV Tarptautinis džiazo festivalis Jazz Goes to Town šiais metais įvyks spalio 12-17 dienomis. Pagrindinės festivalio žvaigždės – būgninkas Jack DeJohnette su kapela The Ripple Effect bei atlikėja Yvonne Sanchez. Čekišką džiazą pristatys František Kop Quartet. Daugiau informacijos: www.jazzgoestotown.cz/.

Ne tik džiazas... Atkreipkite dėmesį ir į pati miestą, kuris ypač garsus savo unikalia XIX a. pab. - XX a. pr. architektūra.

Slaný

Slaný džiazo dienos šiais metais įvyks jau 34 kartą (lapkričio 20-21 dienomis). Pačiu įžymiausiu atlikėju bus Oliver Grand, o čekišką sceną pristatys Jiří Stivín. (www.jazzclubslany.cz)

Sustokite pakeliui. Jeigu į Slaný vyksite iš Prahos, sustokite pakeliui Lidice vietovėje. II Pasaulinio karo metu fašistai sudegino ją ir užmušė visus jos gyventojus. Šiandien vietovė atstatyta, o be to įkurtas muziejus bei memorialas.

Karlovy Vary

Festivalis JazzFest kurortiniame miestelyje Karlovy Vary įvyks spalio 12 – 17 dienomis. Be atlikėjų iš Europos ir JAV, organizatoriai žada tikrą ekzotiką: atlikėją iš Kameruno Gino Sitzon. (www.jazzfest.cz/)

Ir džiazas, ir poilsis! Karlovy Vary – pats didžiausias ir žinomiausias Čekijos kurortas, todėl nepraleiskite progos išnaudoti visas poilsio bei relaksacijos galimybes.

Brno

Jazz Brno-2009 – tai džiazo koncertų ciklas klube Stará Pekárna. Šiais metais, festivalis įvyks jau 12-ą kartą ir tęsis iki gruodžio 15 d. (www.jazzdoregionu.cz/ ir www.starapekarna.cz/)

Ir ne tik džiazas! Pietų Moravijoje būtinai turite paragauti vietinį vyną. Susipažinti su šio regiono vyno rūšimis Jums padės internetinis puslapis www.wineofczechrepublic.cz/ .

Daugiau džiazo Moravijoje: Přerov, Těšín ir Šumperk

Čekų-slovakų džiazo festivalis kasmet vyksta Přerov mieste (Vidurio Moravija) ir šiais metais planuojamas spalio 22-24 dienomis. Be čekų ir slovakų grupių pasirodys ir amierikiečių grupės Brad Mehldau Trio ir Steve Gadd & Friends (www.csjf.cz/). Těšíno džiazo festivalis įvyks lapkričio 18-21 dienomis (www.kassct.cz/), o paskui muzikantai bei klausytojai persikels į Šumperką, kur lapkričio 12 – 15 dienomis įvyks festivalis Blues Alive (www.bluesalive.cz/).

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23436809sec.