Australijos simbolis Uluru kviečia apžiūrėti naująją apžvalgos aikštelę

Dabar populiarusis Australijos simbolis Uluru (Avers Rock) turi naująją apžvalgos aikštelę. Naujoji aikštelė, kurios dėka bus galima stebėti saulėtekius, talpina iki 3000 lankytojų. Naujasis dizainas paaukštino pėsčiųjų kelius, takelius. Taip siekiama apsaugoti augmeniją. Bet svarbiausia, kad naujoji aikštelė leidžia turistams mėgautis patraukliais ir naujais vaizdais, kurie iki tol nebuvo pasiekiami turistų akiai.

Aikštelės darbai apima visą infrastruktūrą, įskaitant ir 11 kilometrų kelio, kuris veda aplink Uluru (atidarytas pernai) ir naująją autobusų stotelę. Aikštelės dalis, kuri naudojama stebėti saulėtekį, dabar kiekvieną dieną pritraukia apie 1200 žmonių.

Ruošiant naująją apžvalgos vietą, Uluru - Kata Tjuta nacionalinio parko direkcija bendradarbiavo su tradiciniais žemės savininkais, t.y. su Ananagu aborigenais. Oficialioji aikštelės atidarymo diena - spalio 8 diena.

Uluru (Ayers Rock) Australijos simbolis randasi Australijos rečiausiai apgyvendinto rajono šiaurinėje teritorijoje. Verta paminėti, kad Uluru yra įtrauktas į UNESCO dvejus sąrašus - kaip pasaulio kultūros paveldas ir kaip pasaulio gamtos paveldas. Lankytojai galės dalyvauti įvairiose veiklos srityse, pavyzdžiui, aplankyti Uluru - Kata Tjuta kultūros centrą, norint suprasti šventojo kalno esmę, bus galima pabendrauti su Australijos vietiniais gyventojais.

Daugiau informacijos: www.environment.gov.au/parks/uluru/index.html 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.50080609sec.