Luaros slėnis siūlo naujoves dviratininkams

Luaro slėnyje sukurtas naujasis dviratininkų maršrutas La Loire a Velo. Viso maršruto ilgis nuo Nevers iki Atlanto siekia 800 km. Dviratininkai aplankys šiuos miestus: Orleans, Blois, Tours, Saumur, Angers ir Nantes. Šiuo metu yra parengti maždaug 600 kilometrų. Planuojama, kad dviračių maršrutas galutinai bus įrengtas 2011 metais.

Maršrutas vyksta „žaliaisiais“ dviračių takais, automobilių keliais, kuriuose yra nedidelis eismas. Be to, maršrute yra numatytų daugiau nei 300 poilsio zonų.

Pirmiausia 2005 m. buvo atidaryta 150 kilometrų ilgo trasa Tours – Angers. Ši trasa pasižymi Luaros pilių gausumu. Trasa tarp Briare ir Sancerre siūlo gražiausius gamtos peizažus. Kelias iš Orleano į Blois labiausiai patiks tiems, kurie nėra abejingi geram prancūziškam vynui.

Apie 70 turizmo organizacijų, viešbučių ir dviračių nuomų įmonių dalyvauja La Loire a Velo projekte. Turistai gali susirinkti į vieną miestą ir lankyti tik artimiausias apylinkes arba leistis į ilgąją dviratininkų kelionę. Reikia paminėti, kad bagažu, dviračių transporto gabenimu rūpinasi speciali įmonė.

Daugiau informacijos: www.loire-a-velo.fr  

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.29740191sec.