Kinija kviečia susipažinti su telou namu-tvirtove

2009 m. spalio 1 d. Kinija atidarė gyvenamuosius tulou namus, kurie yra įtraukti į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą. Architektūros grupė Shangqing Tulou yra įsikūrusi netoli nuo Ksiamenas miesto (Xiamen ar senasis pavadinimas Amoy), Fujian provincijoje, pietryčių Kinijoje. Šis namas-tvirtovė yra vienas seniausių Kinijos pastatų.

Shangqing Tulou sudaro Qiyun, Shengping ir Rixin pastatai. Qiyun buvo pastatytas 1371 metais ir yra vienas iš seniausių apvalaus tipo pastatų Kinijoje. Shengqing - tulou pastatas, kuris yra pastatytas iš akmens ir atrodo lygiai taip pat įspūdingai, kaip Romos koliziejus. Rixin – Kinijos pirmasis tulou statinys, kuris yra panašus į pilį.

Tulou - tai kelių aukštų namas-tvirtovė, kvadrato ar apvalios formos. Jie buvo pastatyti XI –XX laikotarpiu, Fujian provincijoje ir buvo skirti gyventi visam klanui. Šie kompleksai buvo statomi iš žemių ir medžių, o 2008 m. buvo įtraukti į UNESCO Pasaulio kultūros paveldo sąrašą, kaip unikalūs apsaugos architektūros paminklai. Bendrovė, kuri rūpinasi Shangqing Tulou atnaujinimu, tikisi, kad 2010 metais čia apsilankys apie 160 tūkst. turistų. Bilieto kaina - maždaug 9 JAV dolerių.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21073985sec.