Čekijos kalnai – ideali vieta šeimoms su vaikais

Jeigu ruošiatės atostogoms su vaikais, kalnai tam tikslui tiks labiausiai. Slidinėjimo kursai su kvalifikuotais instruktoriais didelėms ir mažiems bei vaikiškos treniruočių aikštelės – tai standartinės aukštos kokybės slidinėjimo centro paslaugos. Čekijoje yra visas tinklas tokių mokyklėlių, kurie veikia net 20 slidinėjimo centruose: www.sunski.cz.

Vienas tokių centrų – Lipno (www.lipnoservis.cz) Šumavos regione, Pietų Moravijoje. Čia paruošta moderni treniruočių aikštelė „Kapitono Lipaneko foksparkas“, kur yra specialūs judantys takeliai su pasakų personažų bei gyvūnų figurėlėmis. Vaikams įrengtos septynios nesunkios nusileidimo trasos. Visa šeima gali pasidžiaugti ir čiuožykla, o tėvai tikrai įvertins įdomias programas vaikams. Apsilankyti kviečia ir viešbučiai, pavyzdžiui, aparthotel.sumava2000.cz (Šumava), www.centrumbabylon.cz (Izerskie kalnai).

Trys „patys-patys“ kalnuose

Patys aukščiausi Čekijos kalnai – Krkonošai. Labiausiai žinomi regiono slidinėjimo centrai yra Špindleruv Mlyn, Pec-pod-Snežkou, Garrachov bei Rokitnice-nad-Ezerou. Tačiau reikia atkreipti dėmesį į tai, kad šie centrai labiau skirti patyrusiems slidininkams. Visų Krkonošų slidinėjimų centrų sąrašą rasite internetiniame puslapyje: www.ergis.cz

Pats didžiausias slidinėjimo arealas Čekijos Respublikoje vadinasi SKIREGION.CZ (www.skiregion.cz) ir yra Krkonošų ir Izerskie kalnų pasienyje. Bendras visų trasų ilgis – 40,5 km nusileidimo takų ir 200 km bėgiojimo.

Pats ilgiausias čiuožimo takelis kiekvienais metais iškyla sušalosio Lipno ežero vietoje Šumavoje. Takas yra beveik 11 km ilgio ir pagal turimą informaciją tai pats ilgiausias čiuožimo takas visame pasaulyje.

Visas slidinėjimo centrų kainas, aktualiausius žemėlapius, orų prognozes bei nuotraukas rasite www.holidayinfo.cz.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.00304103sec.