10 dalykų, kurių nederėtų daryti Jungtinėse Amerikos Valstijose

Jungtinėse Amerikos Valstijose visgi yra keletas įstatymų, kuriuos vertėtų žinoti. Dalis įstatymų nėra užrašytų, tačiau jų svarbumas ne ką mažesnis už rašytinius. Yra tokių dalykų, kurių vertėtų nedaryti, norint išvengti nesusipratimų.

1. Būtina palikti arbatpinigių. Jei nuo išleistos sumos paliekama 10 procentų, reiškia, kad paslauga buvo tiekiama nepatenkinamai, 15% - gero aptarnavimo įvertinimas, daugiau kaip 15% - labai geras aptarnavimas.

2. Negalima susitarti dėl trečiojo pasimatymo be jokių rimtų ketinimų! JAV laikosi griežtų pažinčių taisyklių. Jei esate kviečiamas į trečiąją pasimatymą, vadinasi tai ženklas, kad ketinimai yra rimti!

3. Nedera vilkėti siaurų glaudžių - JAV vilkėti siaurus maudimosi kostiumėlius gali sau leisti tik Boratas. Vietiniai vilki plačius šortus.

4. Negalima vartoti alkoholinių gėrimų lauke. Už tai gali jus areštuoti. Jei jau kyla nenumaldomas noras išgerti šampano taurę paplūdimyje, pageidautina, kad butelio tara būtų popierinė.

5. Niekada ir jokiomis aplinkybėmis nevartokite žodžių iš N raidės - negras, nigga, nigeris - nors patys Afrikos amerikiečiai savo repo kūriniuose panaudoja šiuos žodžius, tačiau niekam kitam to nedera daryti.

6. Negalima nepagarbiai elgtis su policija. JAV policijos pareigūnai visur ir visada turi būti pastebėti.

7. Negalima viršyti leistino greičio - už greičio viršijimą gali būti išduotos ne tik sankcijos, bet itaip pat padidinta automobilio draudimo suma.

8. Nepirkite elektros technikos vien todėl, kad radote pigesnį variantą. Dažniausiai tai turistams paruošti spąstai. Rinkitės patikimas parduotuves.

9. Skrydžio metu nesinaudokite pornografinio turinio internetinėmis svetainėmis. Kitaip bus traktuojama kaip nepadorus elgesys viešoje vietoje.

10. Pirtyje derėtų vilkėti maudimosi kostiumėlį! Ypač vyrai būkite atsargūs! Nuogumas saunoje gali būti traktuojamas kaip seksualinis priekabiavimas.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18650198sec.