10 svarbiausių elgesio taisyklių Airijos smuklėse

Viena iš svarbiausių priežasčių dėlko vykstama į Airiją, yra Airijos smuklės. Pub - public house (visuomenės namas) trumpinys. Čia renkamasi norint susitikti su draugais ir kaimynais, pasikalbėti apie naujausius įvykius, lošti kortomis, pažiūrėti televizorių, stebėti sporto rungtynes ar tiesiog įsivelti į politikos ginčus.

Kaip ir bet kurioje viešoje vietoje, taip ir pubose pasitaiko muštynių. Kaip reikėtų elgtis turistui Airijoje, kad į jį nebūtų kreipiamas bereikalingas dėmesys?

  1. Atvykstant į pubą, reikia tikėtis, kad naujokas bus itin atidžiai apžiūrimas. Tai ne nedraugiški žvilgsniai, tai tik smalsumas. Paprastas atsakymas į šiuos žvilgsnius būtų trumpas Hello. Tada reikėtų prieiti prie baro ir užsisakyti gėrimų, nes niekas prie stalų neaptarnaus.
  2. Gėrimų pasirinkimas turėtų būti panašus į vietinių. Stovint prie baro, svarbus akių kontaktas su barmenu. Jei jis pamoja, tai reiškia, kad užsakymas bus priimtas kuo greičiau. Jei smuklė yra pilnutėlė, nelįskite priekabiai prie barmeno, turėkite kantrybės.
  3. Nesineškite savo maisto ar gėrimų - net vandens. Priimtina, kad viską užsisakoma pube.
  4. Airių baruose negalima rūkyti. Draudimas įsigaliojo nuo 2004 metų. Paprastai prie kavinių yra konkrečiai nurodytos rūkalių vietos (jos yra šildomos). Gali būti ir specialiai įrengtos rūkančiųjų patalpos.
  5. Airijoje yra šiek tiek kitokia apmokėjimo sistema. Jei pube dalyvauja grupė žmonių, tai kiekvienas tos grupelės narys turi nors kartą pavaišinti visus draugus. Tai lemia, kad lankytojai suvartojama daug alkoholio, nes niekas nenori likti skolingas.
  6. Gyva muzika skamba daugelyje airių smuklių. Lankytojai dažnai dainuoja. Reikėtų įsidėmėti, kad skambant garsiai muzikai, nedera kviesti barmeno.
  7. Tuščias stikliukas, stiklinė.... ant stalo ir nepageidaujami. Smuklėse nereikia mokėti už „gyvą” muziką, todėl pubo savininkai tikisi, kad svečiai nepagailės pinigėlių gėrimams. Airijoje priimta, kad nedera sėdėti prie tuščio stikliuko - iki galo išgeriama tik tada, kai šalia jau stovi kitas - pilnas stikliukas.
  8. Airijoje yra įsigaliojęs įstatymas, kad smuklės uždarymo laikas - penktadieniais ir šeštadieniais yra 00:30, kitomis dienomis 23:30, paskutinis užsakymas priimamas likus pusvalandžiui iki uždarymo. O po pusvalandžio – smuklė užsidaro.
  9. Tačiau yra ir tokių vietų, kur nesilaikoma susitarto laiko. Jei suprasite, kad esate tokiame bare, neskubėkite mėgautis vakaru. Staiga gali pasigirsti frazė The guards are outside! (Lauke policija!).
  10. Jei norite vairuoti automobilį, alkoholio kiekis kraujyje negali viršyti 0,8 promiles. Savaitgaliais policijos darbas kur kas aktyvesnis, taigi vairuotojau - atsargiai! Galbūt būtų geriau pasirinkti taksi paslaugas arba vieną iš savo draugų paskirti vairuotojo pareigas ir jį vaišinti tik nealkoholiniais kokteiliais.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34194303sec.