Edinburgas – šiurpiausias Europos miestas

Škotijos sostinė Edinburgas vadinamas įvairiai - Šiaurės Atėnais, miestu už septynių kalvų ar Auld Reeky, Senoji rūkykla. Mieste verda įvairus gyvenimas – viena miesto pusė primena viduramžius, kita - traukia turistus savo siauromis gatvelėmis tamsiuose kiemuose, dar kitur – viena linija išsirikiavusios plačios gatvės ir parkai, muziejai, kavinės ir restoranai.

Ypač įspūdingai atrodo aplink rūmus išsidėstę keliai ir gatvės - tamsūs, siauri ir ūkanoti. Seniau šios gatvės garsėjo baisiomis ligomis, sklido kalbos, kad siaurose gatvelėse buvo užmūryti ir žmonės. Edinburgas laikomas baisiausiu ir šiurpiausiu pasaulio miestu, todėl turistams siūloma apsilankyti šiurpiausiose miesto vietose.

Edinburgas taip pat yra žinomas dėl savo naktinių pramogų - niekur kitur Europoje nėra tiek daug smuklių ir gero viskio.

Miesto panorama geriausiai matoma nuo Arthur's Seat kalno viršūnės, iš kur galima pamatyti Leith upę ir karališkąją jachtą Britannia.

Daugiausia turistų (daugiau kaip du milijonus žmonių) miestas sulaukia vasaros pabaigoje, kai vyksta Edinburgo Tarptautinis festivalis (muzika, šokiai, tapyba, teatras).

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.14144611sec.