Dešimt svarbiausių slidinėjimo įstatymų

Kad ir kokie bebūtų platūs ar dideli pasaulio sniego kalnai, jie vistiek reikalauja laikytis tam tikrų taisyklių. Bet kurios sporto šakos mėgėjas turi susipažinti su jomis. Tarptautinė slidinėjimo federacija (Fédération Internationale de Ski) pristato dešimt visame pasaulyje galiojančių FIS elgesio taisyklių. Šių įstatymų turi laikytis kiekvienas atsakingas slidininkas. Žinoma, taisyklės reikalingos tam, kad būtų išvengta skaudžių nelaimių, o jų nepaisymas – sudrausmintų pažeidėją.

  1. Gerbkite kitus slidininkus, kurie yra aplink jus. Niekada nekenkite kitam slidininkui.
  2. Kontroliuokite greitį ir vairavimo stilių. Greitis turi būti pasirinktas atsižvelgiant į daugelį faktorių. Nelaimingi atsitikimai paprastai įvyksta dėl per didelio greičio arba dėl nepakankamo dėmesingumo.
  3. Palikite pakankamai vietos ir kitiems. Slidinėjimas yra gana aktyvus sportas. Tačiau kiekvienas žmogus slidinėja pagal savo galimybes. Tad netrukdykite kitiems arba pats nebūkite trukdis kitiems. Leidžiantis žemyn, visada laikykitės tam tikro atstumo.
  4. Lenkimas. Lenkti leidžiama iš viršaus į apačią, iš dešinės į kairę, bet visada palikite pakankamai erdvės slidininko machinacijoms ir judesiams. Lenkiantysis visą laiką turi išlaikyti vienodą greitį.
  5. Prieš pradėdami kokius tai manevrus, būtinai apsižvalgykite aplink.
  6. Trasoje galima sustoti tik trasos pakraščiuose. Siaurose ar prastai matomose vietose nesustokite, bet jei jau taip atsitiko, kad sustojote netinkamoje vietoje, kuo greičiau pasišalinkite iš ten.
  7. Trasoje negalima vaikščioti (tik trasos pakraščiais). Batų žymės – pavojus kelyje.
  8. Atsižvelkite į ženklų reikšmes! Slidinėjimo trasos yras skirstomos į juodas, raudonas, mėlynas ir žalias. Tiesa, tas skirstymas priklauso nuo trasos sudėtingumo ir sunkumo lygmens. Ženklai gali įspėti apie tūnantį pavojų. Supraskite, jie ten stovi ne be priežasties!
  9. Visada suteikite pirmąją pagalbą. Jūs turite mokėti atlikti pirmąją medicininę pagalbą, privalote skubiai iškviesti gelbėjimo tarnybas į nelaimės vietą. Pabėgimas iš įvykio vietos - smerktinas.
  10. Kiekvienas asmuo, kuris yra nors kiek susijęs su avarija – nukentėjas, kaltininkas ar liudytojas, turi išsamiai pateikti informaciją apie nelaimę, sureikti visą informaciją apie savo asmenybę. Tai yra sportininko moralinė pareiga, nes liudytojų parodymai padeda išsiaiškinti kaltininką.

FIS visada rekomenduoja laikytis šių taisyklių, nepriklausomai nuo to, kurioje pasaulio vietoje jūs esate. Jei visi žinotų ir laikytųsi šių taisyklių, sniego sporto pasaulis taptų daug saugesnis.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24259186sec.