Kur slypi Kipro žavesys?

Afroditė - meilės ir grožio deivė – aptinkama beveik visuose Kipro mituose. Visos istorijos vienaip ar kitaip siejamos su dievais. Kipras neatsiejamas nuo Afroditės - sala vadinama deivės gimtine.

Kipre galima aplankyti daug kultūros objektų, kurie dažnai siejami su dievaite. Afroditė gimė iš jūros putų saloje pietvakariuos, prie Petra tou Romiou uolienų. Svarbiausias kultūrinis maršrutas siejamas su senovės miestais Palaipafos (Kouklia), Amathous ir Kition.

Pafoso regionas praeityje buvęs vienu iš Afroditės kulto centrų. Teigiama, kad vietoj idiliškos Kouklia kaimo vietovės, kuri randasi maždaug penkiolika minučių kelio nuo Afroditės uolų, seniau čia buvęs Palaipafos miestas su Afroditės šventykla, kurios griuvėsiai yra įrašyti į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą.

Be to, miestas Amathous prie Lemesos įlankos, kaip ir Kition šventavietė, praeityje buvo deivės garbinimo vietos. Šiandien Amathous mieste galima apžiūrėti tik 1 a. statytos Afroditės šventovės griuvėsius. Antikinėse kapinėse gausu moterų skulptūrų, tačiau garbingiausioje vietoje - Afroditės statula.

Aišku, kad deivių skulptūrų ir piešinių galima rasti beveik kiekviename salos muziejuje. Pafoso District Museum muziejuje galima apžiūrėti tiek neolito figūras, tiek Romos imperijos laikų statulas, o štai Larnaka District Museum muziejuje - neolito laikotarpio dirbinius ir 6 pr. m. e. eksponatus. Pagrindiniai Afroditės kulto dirbiniai laikomi Kipro muziejuje ir Leventis Municipal Museum.

Afroditę galite pamatyti ir gamtoje - Akama pusiasalyje, 46 km į šiaurę nuo Pafoso, kur Afroditė pirmą kartą urve susitiko su savo mylimuoju Adoniu. Nuo urvo atsiveria trys keliai (7,5 km ilgio). Vaikščiojant šias keliais galima apžiūrėti salos gamtos stebuklus.

Kipras - trečioji pagal dydį sala Viduržemio jūroje. Sala pasižymi švelniu klimatu, aukštos klasės viešbučių skaičiumi. Pateikiamas įvairus poilsio kompleksas: įvairiausi masažai, aromatų terapijos, itin populiari šiltųjų akmenų terapija. Kipro SPA viešbučiai dažnai atsiduria dešimtukų viršūnėse. Ypatingas dėmesys skiriamas sveikai gyvensenai. Kipre yra daugybę jūros produktų, kurie palaikys kūno ir sielos stiprybę.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46511197sec.