Rytų Europos virtuvė – ar vakaruose ji vertinama?

Vienas iš įdomiausių kelionės momentų - užsienio patiekalų ragavimas ir įvertinimas. Ar Rytų virtuvė yra patraukli užsieniečiui? Kurie slavų virtuvės patiekalai yra gardžiausi ir populiariausi? Daugelio Rytų Europos šalių virtuvės yra panašios - koldūnai, blynai ir salianka - mėgstamiausi lenkų ir ukrainiečių virtuvių patiekalai.

Rytietiški blynai patiekiami su įvairiais įdarais: malta mėsa, lašiša, grietine ar ikrais, o taip pat ir su uogiene ar medumi.

Gana papuliarus vakarų Europoje yra rusų valgis zakuska - tai įvairių užkandžių derinys (marinuoti burokėliai, rauginti kopūstai, salierai, marinuoti pomidorai, agurkai ir kitos daržovės, silkė). Ir visa tai - vienas patiekalas. Kaip teigia patys rusai, valgį būtina užgerti vodka (degtinė) – gėrimas, kuris vienija Vakarų Europos šalis su Rytų kaimynais.

Palankiai vertinami patiekalai - borščs ir ikrai. Koldūnai dažnai palyginami su italų ravioli ir tortellini. Vienas iš populiariausių užkandžių - šašlykas.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.562819sec.