7 didžiausios klimato kaitos problemos

2009 12 07- 18 d. Danijos sostinėje Kopenhagoje vyks Jungtinių Tautų Organizacijos konferencija. Konferencijos metu bus bandoma ieškoti bendrų sprendimų, kurie padėtų apsaugoti klimatą, sumažinti aplinkos taršą.

Kokios yra didžiausios klimato problemos? Apie jas kalba Vokietijos klimato ekspertas Hanss Joahims Šelnhubers Potsdamo instituto klimato tyrimų direktorius.

  1. Pakilęs jūros lygmuo. Palydovinių matavimų duomenys teigia, kad jūros lygis per pastaruosius penkiolika metų pakilo daug greičiau nei buvo tikėtasi - 3,4 milimetrus per metus. Dėl tokio spartaus vandens pakilimo yra kalti tirpstantys ledynai.
  2. Žmonių masinė migracija ir kova dėl resursų. Vis dažniau aplanko nederlius, potvyniai ir sausros... Priežastimi, dėl kurių tiek daug žmonių palieka savo tėvynę.
  3. Oro pokyčiai. Vis dažniau žmoniją užklumpa tai stiprios liūtys, tai karščio bangos, tai galingos audros. Prognozuojama, kad ir stipriausi uraganai neaplenks Europos.
  4. Ekonominiai nuostoliai. Pasaulio gamtos fondas (WWF) apskaičiavo, kad miestų pakrančių apsaugai iki 2050 metų bus išleista apie 19 milijardų eurų.
  5. Rūšių išnykimas. Temperatūros padidėjimas iki 3,5 laipsnių sunaikins 40-70% visų žinomiausių gyvūnijos rūšių.
  6. Nepakankamas geriamo vandens kiekis. Ledo ir ledynų tirpimas įvairiuose regionuose sukelia geriamo vandens išeikvojimą ir vandens kiekio trūkumą. Jau dabar nuo šių gamtos grėsmių nukentėjo kai kurie regionai, kaip pavyzdžiui Tibetas ir Bolivija.
  7. Negrįžtami klimato pokyčiai. Dėl žemės atšilimo gali prasidėti negrįžtami klimato procesai. Didžiausią pavojų kelia šiltnamio efektą sukeliančios dujos.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21493888sec.