2009 m. skandalingiausi turizmo įvykiai

2009 m. kelionių ir turizmo pasaulis buvo skandalai turtingas.

Metai prasidėjo su Air India skandalu, kai sausio mėnesį iš darbo buvo atleista net dešimt stiuardesių. Priežastis – esą jos buvo per storos. Darbdaviai teigia, kad jos nesutiko netekti keletos kilogramų, todėl ir buvo atleistos. Nutukimas tapo labai didele problema, mat pigios oro linijos ir kitos aviakompanijos balandžio mėnesį svarstė galimybę įvesti riebalų mokestį (fat tax) nutukimo problemų turintiems keleiviams.

2009 m. vasarą atostogų ir vakarėlių entuziastai Ispanijos saloje Maljorkoje atrado naują atrakciją – disko klubas siūlė vyriškajai lankytojų lyčiai sekso orgijos paslaugas. Sekso ištroškę lankytojai lipdavo į sceną, kur kartu su profesionaliu prostitututu, linksmindavo susirinkusią publiką. Naujovė sukėlė didžiulį susidomėjimą, bet galiausiai tai liko tik vulgarus pasiūlymas.

Kinijoje buvo tikimasi atidaryti pirmąjį šalies sekso parką, bet visgi miesto institucijos nusprendė atsisakyti šios idėjos.

Didžiausią, jauniausią, brangiausią – pasaulio sostinę - Dubajaus Jungtinių Arabų Emyratus pasiekė finansinė krizė. Skolos auga, mažėja turistų kiekis ... Sostinės laukia sunkus laikotarpis.

Rugpjūčio mėn., Niujorko liukso viešbučio The Standard languose šmeižavo nuogi žmonės. Tokia atrakcija pritraukė daug smalsių žvilgsnių. Paaiškėjo, kad tai buvo tik reklaminis triukas. Tuo tarpu Šveicarija kovojo prieš nuogumą - buvo uždrausta nudistų žygiai gamtoje.

Per visus šiuos metus buvo visais įmanomais būdais bandoma sutaupyti arba uždirbti daugiau pelno, įvesti kuo daugiau mokesčių. Vieni iš skandalingiausių pasiūlytų mokesčių buvo tualeto mokestis skrydžio metu, stovimų lėktuvų bilietų įvedimas į rinką ir rankinio bagažo mokesčio įvedimas.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05943894sec.