Stambulas taps Europos kultūros sostine

Viso pasaulio islamo, Europos ir Azijos kultūrų mišinys gyvena Stambule, Turkijos didžiausiasiame mieste. Būtent dėl didžiulio gyventojų kontrasto, verta aplankyti Stambulo miestą (gyvena 12 milijonų žmonių).

Jūros įlankos Bosforo sąsiauris padalino į dvi dalis ne tik patį Stambulą, bet taip pat atskyrė Europą nuo Azijos. Bosforo sąsiauris Stambule užima gana svarbią vietą šalies kultūroje.

Galima aplankyti Taksim aikštelę, Stambulo centrinę aikštelę, kur niekada nerimsta turistų šurmulys. Kelionė į Turkiją yra greita ir chaotiška. Taip pat chaotiška viena iš populiariausių turistinių vietų – Stambulo didysis turgus. Čia veikia net 4000 turgaviečių.

Miesto pietose yra įsikūrusi Totkapi Saray, kuri šimtmečius buvo Osmanų imperijos valdovų bei sultonų gyvenamoji vieta. Stambule daugiausia dominuoja prabangūs namai ir pilys.

Būtina nepamiršti ir Stambulo mečečių, įskaitant, žinoma, Šventosios Sofijos katedrą, kuri galima sakyti padarė didžiulį poveikį Stambulo kultūrai. Katedra buvo pastatyta 4 amžiuje ir tai buvo pagrindinė Bizantijos bažnyčia, stačiatikių centras.

Stambule galima tiesiog pasivaikščioti gatvėmis, aplankyti ne tik parduotuves, bet ir garsias kultūros vertybes. Tikimasi, kad 2010 metais Stambulas sulauks dar didesnio turistų dėmesio.


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44619608sec.