Singapūras garsėja kaip griežtų sankcijų miestas

Apie Azijos miestą Singapūrą sklinda įvairiausių kalbų: viena vertus, tai turtingas, sterilus miestas, iš kitos pusės - tai yra teisės požiūriu, perdėtai griežtas, banalus miestas. Kaip iš tikrųjų yra? Ar tikrai perėjus per gatvę degant raudonai šviesaforo šviesai būsite suimtas? Visgi tai tik kalbos - žinoma, kad ne. Ar čia nėra jokių apribojimų rūkantiesiems? Galima sakyti - taip.

Singapūro suvenyrų parduotuvėse kabantys balti marškiniai su raudonais ženklais yra uždrausti ir už jų nešiojimą gresia bauda. Įdomus faktas, kad viešoje vietoje yra draudžiama kramtyti kramtomąją gumą. Iš to gimęs ironiškas posakis Singapore is a fine city. (Žodžių žaismas: fine reiškia ir bauda, o taip pat gera, gražu - Singapūras yra gražus miestas / Singapūras yra baudų miestas). Tačiau miestas gali pasigirti ir labai gražiomis vietovėmis.

Įspūdingas vaizdas matomas iš Singapūro verslo centro. Kiekvienais metais Singapūre vyksta Formulės-1 naktinės lenktynės miesto gatvėmis.

Įvairūs Singapūro kvartalai kelia svečių susižavėjimą. Vakariečiams ypač patinka Chinatown, kiniečių kvartalas, kurio rekonstruotose gatvėse matomi įvairios architektūros kontrastai. Tuo tarpu Little India (Mažosios Indijos) kvartale jaučiama Indijos kultūra.

Singapūre yra daug restoranų ir lauko virtuvių. Lankytojai gali saugiai naudotis taksi paslaugomis. Gražiausi vaizdai į miesto panaramą atsiveria nuo Singapore Flyer.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26793289sec.